PRÁCE 🧰

Peugeot 308 SW jako rodinné auto. Obstojí?

21. 10. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Peugeot

Kombíky jsou doménou rodin a čeští taťkové je prostě milují, ačkoliv v nich převážnou většinu času vozí akorát vzduch. Nicméně jednou za rok se to přece hodí, protože se valí směr Chorvatsko. Jak je na tom 308 SW v roli takového rodinného kombi?

Peugeot 308 SW jako rodinné auto

Interiér Peugeotu 308 SW

Přední sedadla jsem pitval v testu auta, takže zde je mohu vynechat. Co bych ale z pohledu rodiče nevynechal, jsou lesklé plasty. Na ty si musím postěžovat zas a znovu, protože ačkoliv o svoji hygienu docela dost dbám a jakmile mám jen trochu špinavé ruce, jdu si je umýt, nebyl jsem schopen udržet krycí sklo displeje v přijatelné podobě. A jakmile máte v autě rodinku, je to úplně v pytli. Kombík má být zkrátka stavěný tak, aby ho člověk nemusel co týden celý uklízet a všechno uvnitř leštit.

Peugeot 308 SW jako rodinné auto

Co se mi ale líbilo, byla sedadla, která jsou z odolné látky v kombinaci s koženkou. Cestující v zadní řadě mají k dispozici výdechy klimatizace v zadní části středového tunelu a pod nimi i nabíjecí USB porty. Zadní strana předních sedadel je z materiálu odolného kopancům, navíc se dobře čistí. K dispozici jsou i síťky, rovněž na zadní straně opěradel, není tedy problém, odložit si třeba knihu, peněženku, telefon, tablet… Na delší cesty jsou tyhle vychytávky super. Místa pro kolena je pro majitele běžných postav dostatek. Přístup na zadní sedadla je poměrně solidní. Dveře sice nejsou z největších, na druhou stranu se docela do široka otevírají, což usnadní třeba poutání potomka do dětské sedačky.

Peugeot 308 SW jako rodinné auto

Kufr Peugeotu 308 SW

Jak už jsem uvedl v testu, tak 608 litrů mi připadá jako velmi dobrá hodnota. V podstatě cokoliv na řekněme 550 litrů už považuji spíš za zbytečné. Objem je tedy v pořádku a oproti předchozí, tedy druhé generaci Peugeotu 308, přinesla trojka i lepší boční prostory – taková ta malá místa za podběhy, kam se dají dát drobnosti. Skvěle se to hodí na pečivo, ovoce, případně prostě cokoliv, co nechcete, aby se cestou z nákupu pohybovalo po celém prostoru kufru. Nová 308 SW má tyto prostory oddělené pružnými síťkami, což považuji za šťastnější řešení než nějaké plastové přepážky, které stejně časem začnou vypadávat (zkušenost ze dvou aut, která to mají takto řešené). Háčky na tašky tu sice jsou, ale dost nízko, takže taška (běžná igelitka) za ně stejně viset moc nedokáže. No a super je i dvojitá podlaha. Ne každý to využije, ale třeba na brašnu s laptopem je to super věc.

Peugeot 308 SW jako rodinné auto

Nakládací hrana není zbytečně vysoká, ale díky bohu je tu! Nechápu ty tendence ji odstraňovat, protože pak člověk zaparkuje v kopci, otevře kufr a začne se na něj sypat náklad. To se zde naštěstí neděje.

Zdroj info: Autorský text, Peugeot.
Zdroj médií: Jakub Mokříš.

Podobné články