PRÁCE 🧰

Vybíráme ojeté rodinné kombi do 300 000 Kč

13. 5. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Jaké je nejlepší ojeté rodinné kombi střední třídy? V oblíbené kategorii ekonomicky smýšlejících rodin je na první pohled jednoduchý výběr. Některé netradiční modely ale nabízejí zajímavý mix vlastností.

Škoda Superb II Combi

Články na téma vybíráme rodinné kombi:

  1. Rodinné kombi do 100 tisíc
  2. Ojeté rodinné kombi do 200 tisíc
  3. Ojeté rodinné kombi do 300 tisíc - právě čtete

Mnohým rodinám nedává pořízení nového auta ekonomický smysl. Takové rodiny častou koukají po kombi střední třídy, cena nového auta ale mnohdy překonává milion korun. Do 300 tisíc lze přitom najít ojeté rodinné kombíky střední třídy, které stále mají co nabídnout a skvěle poslouží. Obvykle nabízí výkonné motorizace, vyspělé podvozky a bohatou výbavu. Výhodou může být i velký zavazadlový prostor nebo schopnost tahat těžké přívěsy – třeba karavan na dovolenou. Ta nejlepší rodinná kombi do 300 tisíc si nyní projdeme.

Škoda Superb Combi

Superb druhé generace je taková klasika. Kdo nerad zapadá po něm asi nesáhne, ale pro ostatní má ojetý Superb pár příjemných výhod. Technická spřízněnost s Passatem je všem známá, není ale stoprocentní. Superb má totiž některá technická (i elektrotechnická) řešení jednoduší, a jak dokázal čas, i spolehlivější a levnější na servis. A to ostatní znáte – příjemný interiér a nekonečný vnitřní prostor, tedy alespoň v podélném směru. No a objem kufru 633 litrů je jistě taktéž všem známý.

U škodováckého rodinného kombi se tak trochu předpokládá, že bude pod kapotou mít naftový motor. Převaha vznětových motorizací převládá i v autobazarech. A jejich vysoké nájezdy dokazují, že se v globálu jedná o spolehlivé motory. Benzinové jednotky nemají zrovna dobrou reputaci. Osmnáctistovka nebo pozdější dvoulitr sice velmi dobře jedou, v servisu ale umí potrápit. Nejlépe je na tom slabší čtrnáctistovka. Vrcholem nabídky ale byl šestiválec 3,6 FSI. Na poměry Superbu majestátní motor je spolehlivý, dokud funguje, ale na servis je to nákladná položka. Hezké kusy se navíc těžko hledají. Dostupný byl Superb samozřejmě i s automatickou převodovkou DSQ – nejdříve šestistupňovou, posléze sedmistupňovou – a pohonem všech kol.

Nabídka ojetých automobilů Škoda Superb

Hyundai i40

Jako nová byla i40 často až v druhé řadě za smetánkou třídy. Jako ojetina ale smysl dává, protože je za srovnatelnou cenu novější a lépe vybavená. Zrovna výbavou si Hyundai s konkurencí opravdu v ničem nezadá a nabízí veškeré prvky komfortní výbavy, které bychom od takového auta očekávali. Výhodou může být i design, který je i po několika letech neokoukaný. V interiéru je spoustu místa, ačkoliv prostor na hlavu v prostoru zadních sedaček není ideální. Může za to svažující se střecha, která pak ubírá trochu praktičnosti i zavazadlovému prostoru. S 554 litry na Superb nemá, ale i tak je to slušná hodnota.

Hyundai i40

V případě motorizací to je velmi jednoduché. V inzercích totiž narazíte téměř výhradně na motor 1,7 CRDi. Je to zároveň i ta nejlepší volba, ale zaměřte se na auta z roku 2015 a novější. V nich totiž tento motor prošel vylepšením – plní normu Euro 6 a nabízí vyšší výkon 104 kW. Není to žádný zázrak a na silnější pohonné jednotky konkurence prostě nemá, ale klidnějšího řidiče přesto potěší. Je úsporný a velmi spolehlivý. Totéž lze říci i o automatické převodovce, která patří k nejspolehlivějším vůbec.

Nabídka ojetých vozů Hyndai i40

Peugeot 508 SW

Rodinný kombík od Peugeotu je dalším nenápadným zástupcem střední třídy. V bazarech jich není mnoho, ale kdo hledá, ten najde a za své peníze určitě nebude zklamaný. My bychom se poohlédli po verzi po faceliftu z roku 2015, který lehce oživil vzhled a udělal z 508 moderněji vypadající auto. Prostornost interiéru je třídní průměr. Objem kufru maximálně 550 litrů také nikoho nepřekvapí. Peugeot 508 ale exceluje v dálkových přesunech, kde vynikne jeho komfortní nátura.

Pod kapotu jednoznačně volte naftový motor 2,0 HDi. Dynamický schopný, úsporný a velmi spolehlivý – prostě povedený motor. K charakteru auta pak dobře sedí automatická převodovka, která je také léty odzkoušená. V nabídce byl i silnější vznětový motor 2,2 HDi. Jeho parametry ale vyniknou až při vyšší zátěži. Benzinových pohonných jednotek je v nabídce tak málo (a z dobrého důvodu), že se ani nevyplatí po nich koukat.

Peugeot 508 SW

Nabídka spolehlivých ojetin - Peugeot 508

Zdroj info: autoexpress, whatcar.
Zdroj médií: Škoda, Hyundai, Peugeot.

Podobné články