PRÁCE 🧰

Vybíráme nejlepší ojeté sportovní auto do 300 tisíc

13. 4. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Jaké vybrat sportovní auto do 300 tisíc? Najít lze překvapivě zajímavé modely s bohatou historií i opovrhované outsidery se skrytým potenciálem.

Porsche Boxster

Články na téma vybíráme sportovní auto:

  1. Tipy na sportovní auto do 100 tisíc
  2. Nejlepší sportovní auto do 300 tisíc - právě čtete
  3. Sportovní auto pro začátečníky: jakou ojetinu vybrat?

Ceny i těch nejlevnějších hot hatchů vyletěly vysoko nad půl milionu, o hravých zadokolkách ani nemluvě. Zaručenou cestou, jak si dopřát zážitek ze sportovního svezení, je nákup ojetého sportovního auta. V cenové hladině do 300 tisíc korun už je z čeho vybírat. Najdou se relativně nové zábavné hatchbacky i čtyřicet let staré youngtimery. Nabídka na tuzemském trhu ojetin ale není bezedná, a tak se pro hezký kousek nebojte vydat i do zahraničí. Jaké sportovní auto do 300 tisíc tedy vybrat? Ukážeme vám ostré hot hatche, zábavné zadokolky i vůz s pohonem všech čtyř kol.

Honda Civic Type R FN2

Osmá generace Civicu v nejostřejším provedení Type R nepatří mezi nejoblíbenější. Bývá totiž často porovnávána s předchozí, velmi povedenou, generací EP3, vůči níž nepřinesla žádné výraznější změny. I tak ale máte pod pravou nohou výkon 148 kW z vysokootáčkového motoru i-VTEC. V zatáčkách se zaručeně pobavíte.

Inzeráty ojetých vozů Honda Civic

Honda Civic Type R FN2

MINI JCW

Zkratka JCW znamená John Cooper Works a to ve světě MINI značí seriózní sportovní náčiní. Pod 300 tisíc seženete JCW generace R56/57 s motorem o výkonu 155 kW a zrychlením z 0-100 za 6,2 sekundy. Nebudeme tu úplně zmiňovat ovladatelnost podobnou motokáře, i tak je ale ostré MINI v zatáčkách návykové a ne nadarmo se mezi nadšenci těší oblibě.

Nabídka ojetých automobilů MINI

Ford Focus ST

Focus ST druhé generace si vás získá především charakterním pětiválcem pod kapotou, jehož výkon (166 kW) je hlavní doménou sportovnějšího Focusu. Má to ale i svou daň. Těžký motor na přední nápravě je znát, a tak Focus v zatáčkách působí méně obratně.

Ford Focus ST Mk2

Příznivci menších hravých hot hatchů se mohou poohlédnut po skvělé Fiestě ST vycházející z šesté generace. Alternativou může být i Opel Corsa E OPC.

Inzeráty ojetých vozů Ford Focus

Porsche Boxster

Porsche Boxster první generace s kódovým označením 986 si prošlo temným obdobím. Nyní se pomalu dostává do módy, ale stále se dá sehnat do 300 tisíc. Ono se totiž přišlo na to, že jedná o velmi zdatné sportovní auto s charakterním šestiválcovým motorem. Počítejte ale s lehce vyššími náklady na servis a při koupi trvejte na jasném původu.

Hyundai Genesis Coupe

První sportovněji laděný Hyundai si v době uvedení na trh vyslechl různé posměšky. Dobové testy ale jasně dokazují, že to je schopné auto, a ačkoliv se nejedná o chirurgicky přesný okreskový nástroj, tak si s ním, díky pohonu zadních kol, užijete mnoho zábavy. Na trhu ojetin jich není mnoho, ale koukejte po verzi se šestiválcem a evropským původem.

BMW Z3

BMW Z3 je bavorák ze staré školy. Do našeho cenového stropu se navíc vejdou i verze se šestiválcem, které posouvají malý kabriolet nebo kupé na vyšší úroveň. Kupé má o něco pevnější karoserii a sportovní jízdu zvládá lépe. Je to taky vzácnější a vzhledově netradičnější verze.

Jako alternativu si dovolíme doporučit youngtimer Porsche 924 S, které bude za 300 tisíc ve skvělé kondici. Verze S je vybavena plnohodnotným Porsche motorem z modelu 944, se kterým sdílí i některé komponenty podvozku, a především kotoučové brzdy. Z vlastní zkušenosti víme, že nízká hmotnost a její ideální rozložení jsou prvky, které z Porsche pro chudé dělá opravdové, plnokrevné Porsche.

Porsche 924 S

Subaru Impreza WRX

Slibovali jsme auto s pohonem všech kol, tak tady je. Impreza ve verzi WRX sice postrádá ta důležitá písmenka STI, ale i tak nabízí charakterní motor boxer a stálý pohon všech kol. Zábavu si tak užijete především na kluzkém povrchu. Hezké kusy se ale bohužel těžko shání.

Inzeráty ojetých vozů Subaru Impreza

Zdroj info: Autorský text, mobile.de.
Zdroj médií: Honda, Porsche, Ford.

Podobné články