PRÁCE 🧰

Jaké vybrat sportovní auto do 100 tisíc?

15. 3. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Jaké sportovní auto se dá koupit do 100 000? Prohledali jsme inzerce a přinášíme tipy na levná sportovní auta, která vás potěší jízdními vlastnostmi.

Tipy na sportovní auto do 100 tisíc

Články na téma vybíráme sportovní auto:

  1. Tipy na sportovní auto do 100 tisíc - právě čtete
  2. Nejlepší sportovní auto do 300 tisíc
  3. Sportovní auto pro začátečníky: jakou ojetinu vybrat?

Asi jsme to někdy všichni zažili – přepadla nás touha pořídit si sportovní auto, zažít trochu adrenalinu, užít si sportovní jízdu. Ale ouha! Buď nám scházely finance, nebo čas. Tak či tak jsme nemohli do naší touhy vložit velké peníze. Trávili jsme pak dlouhé večery u inzerce a snažili se najít levné sportovní auto do 100 tisíc. Nebudeme si lhát, dříve byl výběr o něco lepší. Za tuhle cenu to dnes už prostě nebude bezchybný stav ani nízký nájezd kilometrů, a často se budete muset poohlédnout i u našich sousedů. Ale přes to všechno jde stále najít levné sportovní auto do 100 000 Kč. A protože hledat sportovní čtyřkolku v této cenové hladině je nesmysl, tak se zaměříme především na sportovní předokolky a zadokolky.

Ford Fiesta ST 150

Fiesta ve variantě ST byla vždy považována za jeden z nejlepších sportovněji laděných hatchbacků. Pokud narazíte na nevybydlený kus bez zásahu domácího kutila, tak si můžete vychutnat, i na dnešní poměry, dobrou jízdu. Atmosférický dvoulitr s výkonem 150 koní je navíc překvapivě charakterní.

Ford Fiesta ST 150

Inzeráty ojetých aut Ford Fiesta

Suzuki Swift Sport

I první vydání sportovního „sviště“ se dnes dá pořídit pod 100 tisíc. Oproti Fiestě sice nabídne méně výkonu (125 koní), nicméně Swift si vždy zakládal na nízké hmotnosti a skvělém podvozku. V zatáčkách je tedy tento hatchback doma, a navíc při tom neriskujete ztrátu řidičáku.

Nabídka ojetých vozů Suzuki Swift v inzerci

Fiat Panda 100 HP

Naštvaná Panda se v inzercích pohybuje na limitu našeho rozpočtu. Recept Swiftu ale ještě o malý kousek posouvá. Benzinová čtrnáctistovka má sice jen 100 koní, ale je párována s šestistupňovým manuálem a s malinkou Pandou slušně cvičí. Jenže tato malá, vysoká krabička především skvěle zatáčí a v zatáčkách se ani nebojí zvednout vnitřní zadní kolo.

Fiat Panda 100HP

Inzeráty ojetých aut Fiat Panda

Mazda MX-5 NB

Bez Miaty by to nebylo ono, že ano? Pod sto tisíc dnes koupíte maximálně druhou generaci NB. Tradiční recept motoru vpředu, pohonu zadních kol a nízké hmotnosti tu funguje opravdu dobře a s Mazdou si sportovní jízdy užijete až až. Jen musíte vyhmátnout kus, u kterého se bude míra proreznutí držet v mezích projití technickou kontrolou.

Inzeráty ojetých vozů Mazda MX-5

MG MGF

Poslední dvoumístný roadster dříve britské, dnes už čínské značky MG je docela exotika. Pod sto tisíc jdou ale sehnat překvapivě hezké kusy první série. Díky podvozku Hydragas, kombinující hydraulické a plynové tlumiče, umí být MGF i komfortní. Ačkoliv ve sportovní jízdě na konkurenci nestačí, tak vás svým netradičním přístupem určitě pobaví, a ještě k tomu nebudete jezdit v tuctovce. Jen se pro lásku boží vyhněte automatu CVT.

BMW řady 1

Když vám nebude vadit image mladého driftera, tak i starší modely BMW mohou za cenu pod 100 tisíc nabídnout lehce sportovní svezení, a především pak hrátky s pohonem zadních kol. Na šestiválec rovnou zapomeňte, ale i silnější čtyřválce není problém sehnat. Naším tajným tipem je první generace jedničkové řady. Zestárla docela s grácií a dobře poslouží i na denní ježdění.

BMW 1

Je potřeba si uvědomit, že většina zmíněných aut už jsou starší stroje. Pokud to někdo se sportovní jízdou myslí vážně nebo chce navštěvovat závodní okruhy, tak se spíše dříve, než později nevyhne velkým investicím do techniky. Pro low cost pobavení na okresce ale s naším výběrem chybu neuděláte.

Nabídka ojetin BMW řady 1

Zdroj info: Autorský text, mobile.de.
Zdroj médií: Depositphotos, Autocar, Evo, AutoExpress.

Podobné články