PRÁCE 🧰

Jaké ojeté auto do 400 tis. Kč?

21. 12. 2020 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

V našem seriálu o ojetinách pokračujeme o level výš - dnes budeme vybírat ojetý vůz v částce do 400 tisíc korun. To nám dává obrovské možnosti a můžeme se probírat i doslova zánovními auty.

Kia Sportage aneb Jaké ojeté auto do 400 tis. Kč?

Jako vždy samozřejmě platí, že je nutné si prověřit historii auta, ideálně podle VIN kódu. Dále se ptejte po servisní knížce a určitě si s sebou vezměte někoho, kdo se v oboru vyzná a dokáže odhalit vůz po bouračce.

Kia Sportage

Tohle sympatické SUV hledejte s naftovým dvoulitrem 2.0 CRDI. Ten je trvanlivý a dostatečně výkonný. Sportage je vůbec dost spolehlivé auto, pokud se o něj člověk stará. Pokud se budeme pohybovat skutečně někde kolem našeho limitu 400 tisíc korun, tak rozhodně chtějte Kiu po prvním majiteli a se servisní knihou. Nájezd bude zhruba do 100 tisíc kilometrů, což je pro výše zmíněný motor bezvýznamné číslo. Dobře se o tenhle vůz starejte, dopřejte mu včasné výměny oleje a budete spokojení.

Nejlepší ojetiny do 400 000 Kč v naší nabídce

Volkswagen Passat B8

Tady buďte obezřetní a ověřte si, jestli vámi vybraná ojetina nesloužila ve firemní flotile, kde se mění olej podle prodlouženého intervalu a někdy ani to ne. Navíc se s auty mnohdy jejich dočasní majitelé moc nemazlí, motory dostávají kouř za studena a podobně. Z motorů klidně berte 2.0 TDI. Jestli 110 nebo 140 kW je vcelku jedno, ale v případě slabší varianty se dočkáte příjemnějšího průběhu výkonu. Passat nabídne hodně prostoru a v kombíku je to jedno z nejlepších aut pro rodinu.

Lexus CT200h

Lexus CT - Jaké ojeté auto do 400 000 Kč?

Jestli chcete hatchback s neprůstřelnou spolehlivostí, volte tenhle malý Lexus. Motor vás přežije a díky hybridnímu systému na tom nebude špatně ani s apetitem. Díky planetové převodovce má auto trochu zvláštní akustický projev, ale není to nic, na co by se nedalo zvyknout. Naopak velice snadno uvyknete pohodlným sedadlům. Jediné, co si ohlídejte, je stav akumulátoru. U ojetiny, která půl roku stála někde v rohu bazaru u plotu, může významně klesnout celková kapacita, kterou už mu nevrátíte. To se pak samozřejmě projeví na vyšší spotřebě paliva.

Audi A6

Za 400 tisíc už si můžete dopřát i docela solidní dávku luxusu. S motorem 3.0 TDI neprohloupíte, ale určitě se zaměřte na stav převodovky, ideálně ji nechejte prověřit v autorizovaném servisu, opravy totiž dost lezou do peněz. Obecně u "Á šestky" počítejte s tím, že servis holt bude finančně náročnější. Velký motor je ale krásně kultivovaný a s autem umí i solidně zacvičit, přitom spotřebou se vejdete do osmi litrů s přehledem.

Mazda 6

Mazda 6 aneb Jaké ojeté auto do 400 000 Kč?

Opět hodně spolehlivý vůz, který má potenciál sloužit hodně dlouho bez problémů. Mazdy už naštěstí nereznou tak jako dřív a v případě šestky se vyhněte naftovým motorizacím. Koukejte po povedeném benzínovém 2.5 litru, který hezky jede. Špatné nejsou ani základní dvoulitry. Mazda si se svými motory razí trochu svoji vlastní cestu a vsází na vysoký kompresní poměr 14:1 (stejný jako mají vznětové jednotky). Spalování je tak účinnější, což se pozitivně projevuje jak na spotřebě, tak na emisích. Jedná se tak o jedny z posledních atmosférických motorů, které můžete koupit.

Zdroj médií: Flickr.

Podobné články