PRÁCE 🧰

Jaké auto vybrat pro pětičlennou rodinu, do kterého naložíte 3 dětské autosedačky?

22. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Mít velkou rodinu je radost, ale z praktického hlediska to přináší i řadu starostí, které rodiny s jedním nebo maximálně dvěma dětmi řešit nemusí. Například při výběru ojetého auta máte dost zúžený výběr.

Ojeté auto pro pětičlennou rodinu

Články na téma ojetá rodinná auta:

  1. Sedmimístné auto z bazaru
  2. Ojeté auto pro pětičlennou rodinu - právě čtete
  3. Ojeté rodinné auto do půl milionu
  4. Nejlepší ojetá rodinná auta pro pět i více osob

Nejdřív si musíme říct, co vlastně od rodinného auta pro 3 děti chceme. Prvním a nejdůležitějším kritériem jsou tři plnohodnotná místa vzadu, aby se tam pohodlně vešly tři dětské autosedačky. Určitě budeme koukat i na jízdní vlastnosti a bezpečnost. A také budeme hledat auto, které má slušný výkon, protože po třech hodinách neustálých otázek „Už tam budem?“ vám každá ušetřená minuta cesty bude drahá. Pojďme se podívat na možné kandidáty.

Citroën Berlingo

Tento francouzský model je vhodným rodinným vozidlem. Zadní sedadlo nabízí dostatek prostoru pro tři dětské sedačky, které jednoduše upevníte pomocí úchytů Isofix. Díky posuvným zadním dveřím zvládnete jejich instalaci opravdu bez obtíží. V případě potřeby máte k dispozici ještě dvě další místa ve třetí řadě. Pokud je nevyužijete, získáte spoustu úložného prostoru, který při cestách s rodinou maximálně oceníte.

Bazarové vozy pro pětičlennou rodinu v nabídce

Citroën Berlingo jako auto pro pětičlennou rodinu

Ford S-Max

K favoritům mezi auty pro pětičlennou rodinu patří beze sporu i Ford S-Max. A není to nijak překvapivé. Nabízí dostatek místa pro dětské sedačky, které dokážete i snadno nainstalovat. Tento výběr jistě ocení i spolujezdec, kterému ani plné využití zadních sedadel nebude ubírat jeho prostor. Pokud zvolíte variantu s pohonem všech čtyř kol, získáte ideálního společníka i pro rodinné cesty do hor. A stejně jako u Berlinga máte možnost využít navíc i dvě sedačky ve třetí řadě.

Peugeot 5008

Pokud hledáte vhodné ojeté auto pro rodinu, neuděláte chybu ani když sáhnete po vozu Peugeot 5008. Do novějších modelů nainstalujete dětské sedačky díky kotevním bodům Isofix jednoduše. A sedačku pro miminka navíc můžete bez omezení umístit i na sedadlo pro spolujezdce.

Volkswagen Touran

Komfortní cesty s celou rodinou vám zaručí i Volkswagen Touran, který nabízí kromě velkého prostoru také spoustu praktických vychytávek. Plusem je rozhodně dostatek prostoru ve třetí řadě, kde se pohodlně usadí nejen děti, ale i vyšší dospělí.

Volkswagen Touran jako rodinné auto pro 5 osob

Kia Sorento

Toto korejské auto sice nenabízí možnost umístit do druhé řady tři dětské autosedačky, ale díky chytře řešené třetí řadě sedadel v něm bezpečně svezete až čtyři děti. A až budou starší, tak jistě ocení, že mají kolem sebe dost prostoru.

Zdroj médií: redakce.

Podobné články