PRÁCE 🧰

Co můžeme očekávat v roce 2023 od značky Volkswagen?

27. 1. 2023 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Volkswagen

Nedalo nám to a napsali jsme do automobilek působících na českém trhu, jak to vidí s rokem 2023. Zajímal nás především vývoj cen a dodacích lhůt, ale také chystané novinky.

Co můžeme očekávat v roce 2023 od značky Volkswagen?

Volkswagen – novinky pro rok 2023

U Volkswagenu můžeme očekávat drobné zdražení nových aut, ale zato jejich poměrně dobrou dostupnost a také dost novinek.

  • Jaký očekáváte vývoj cen u nových vozů v roce 2023?

Zcela nepochybně se budeme muset připravit na zdražování v řádu jednotek procent, které bude reflektovat růst cen vstupů.

  • Jaká je aktuální čekací doba od objednání nového auta do jeho dodání? Dá se v roce 2023 očekávat v tomto směru zlepšení?

U malých modelů jako Polo, T-Cross nebo T-Roc je aktuální dodací doba 2-3 měsíce. U ostatních 4-6 měsíců, zcela výjimečně déle. Ano, v roce 2023 již očekáváme návrat ke standardním dodacím lhůtám, které byly běžné v letech před pandemií a ruskou agresí na Ukrajině.

  • Kolik novinek budete představovat v roce 2023 a kolik z nich bude čistě elektrických? Můžete být v tomto směru konkrétní a prozradit konkrétní názvy/jména aut?

Brzy představíme facelift našeho prvního modelu na platformě MEB – ID.3. V první půlce roku pak taky odhalíme nový elektrický model ID.7, který se na naše silnice dostane v listopadu 2023. Počátkem léta ukážeme facelift modelu Touareg. V druhé polovině roku nás čekají premiéry 9. generace modelu Passat, 3. generace modelu Tiguan a facelift modelu T-Cross. Tyto vozy do ČR fyzicky dorazí začátkem roku 2024.

  • Budeme rádi, když se pochlubíte čímkoliv dalších, co bude stát v roce 2023 za pozornost našich čtenářů.

Nechme si trochu tajemství, v pravý čas jistě nějaká překvapení přineseme.

Zdroj info: Volkswagen.
Zdroj médií: Volkswagen.

Podobné články