PRÁCE 🧰

Co můžeme očekávat v roce 2023 od značky Citroën?

30. 1. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality Citroën

Nedalo nám to a napsali jsme do automobilek působících na českém trhu, jak to vidí s rokem 2023. Zajímal nás především vývoj cen a dodacích lhůt, ale také chystané novinky.

Co můžeme očekávat v roce 2023 od značky Citroën?

Citroën – novinky pro rok 2023

Největší novinky automobilky už jsou představeny, nicméně letos se dočkáme ještě modelu C5 Aircross s mild-hybridním pohonem.

  • Jaký očekáváte vývoj cen u nových vozů v roce 2023?

Očekáváme, že ceny aut budou kopírovat vývoj inflace, cen energií a dalších komodit na trhu. Zatím konkrétní informace o zdražování nemáme a doufáme, že křivka nebude výrazně stoupat, protože se zdražovalo jako u většiny značek již v loňském roce.

  • Jaká je aktuální čekací doba od objednání nového auta do jeho dodání? Dá se v roce 2023 očekávat v tomto směru zlepšení?

Máme poměrně dost aut na skladě a ta můžou uspokojit zákazníky téměř okamžitě. Čekací doba na výrobu nových aut se liší od modelů a také jejich dopravy. Většina výrobních linek vozů se spalovacími motory běží normálně, takže čekací doba je kolem 3-6 měsíců. Model C5 X se vyrábí v Číně, takže tam je třeba ještě počítat s dalšími 8 týdny na dopravu. Zákazník si počká déle u elektrických modelů a užitkových vozů.

  • Kolik novinek budete představovat v roce 2023 a kolik z nich bude čistě elektrických? Můžete být v tomto směru konkrétní a prozradit konkrétní názvy/jména aut?

Hlavní novinka přichází právě teď – model C4 X a ë-C4 X. K dispozici budou dva benzinové motory PureTech, jeden dieselový a také plně elektrický 100 kW / 136 k s dojezdem podle WLTP až 360 km a rychlým dobíjením 100 km/10 min při 100 kW DC. Jak spalovací tak elektrická verze vozu vynikají komfortem na palubě díky exkluzivnímu programu Citroën Advanced Comfort, který zahrnuje sedadla Advanced Comfort a odpružení Citroën Advanced Comfort®.

  • Budeme rádi, když se pochlubíte čímkoliv dalších, co bude stát v roce 2023 za pozornost našich čtenářů.

V průběhu roku představíme také SUV C5 Aircross s novým mild hybrid pohonem.

Zdroj info: Citroën.
Zdroj médií: Jakub Mokříš.

Podobné články