PRÁCE 🧰

Co můžeme očekávat v roce 2023 od značky Hyundai?

2. 2. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

Nedalo nám to a napsali jsme do automobilek působících na českém trhu, jak to vidí s rokem 2023. Zajímal nás především vývoj cen a dodacích lhůt, ale také chystané novinky.

Co můžeme očekávat v roce 2023 od značky Hyundai?

Hyundai – novinky pro rok 2023

Ani v Hyundai to zatím nevypadá na zlevňování nových vozů. Zatím se zdražování neplánuje, ale možné je, že k němu dojde. Stran dodacích lhůt to není nijak katastrofální. Zaujala nás také novinka, která letos bude představena v podobě Ioniq 5 N.

  • Jaký očekáváte vývoj cen u nových vozů v roce 2023?

V roce 2023 bude záležet na řadě faktorů, ale byť se obecně dá předpovídat spíše růst, Hyundai se snaží udržet pozici cenově a atraktivní značky a v blízké budoucnosti zdražování neplánuje. I proto jsme z kraje roku uvedli dvě limitované edice našich populárních SUV TUCSON a BAYON, které kombinují bohatší nabídku a atraktivní cenové zvýhodnění – Hyundai TUCSON Freedom a Hyundai BAYON Play. Tato nabídka doplňuje prodejně úspěšnou edici i30 Family, kterou jsme uvedli v minulém roce.

  • Jaká je aktuální čekací doba od objednání nového auta do jeho dodání? Dá se v roce 2023 očekávat v tomto směru zlepšení?

Dodací lhůty u nás závisí na tom, ze kterého výrobního závodu vůz pochází. Ty nošovické (i30, Tucson, Kona EV) jsme obecně zákazníkům v určitých specifikacích dodat již za 4 měsíce. Tureckou produkci za zhruba 6-8 měsíců, korejskou pak zhruba za rok. Je nutné ale zdůraznit, že vždy záleží na konkrétní specifikaci a aktuální situaci ve výrobě, která může vinou nedostatku konkrétního dílu dodací lhůtu prodloužit. V současné chvíli navíc není možné některé modely objednat vůbec, vzhledem k tomu, že výrobní závod musí dovyrobit již objednané vozy předtím, než začne vyrábět facelift či novou generaci konkrétního modelu.

  • Kolik novinek budete představovat v roce 2023 a kolik z nich bude čistě elektrických? Můžete být v tomto směru konkrétní a prozradit konkrétní názvy/jména aut?

S tím souvisí i modelový výhled na tento rok. Modely i10, i20, i30 (vč. i30 N), Bayon a Tucson se dočkají faceliftu. Nová generace modelu Kona (vč. EV) již byla představena, uvedeme také novou generaci modelu Santa Fe a také první vysokovýkonný model divize N, model IONIQ 5 N.

Zdroj info: Hyundai.
Zdroj médií: Hyundai.

Podobné články