PRÁCE 🧰

Na jaké auto novinky se můžeme těšit v roce 2023?

8. 1. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Po několika nejistých letech hledí automobilky do nového roku 2023 s mírným optimismem. Zároveň přichází s auto novinkami, z nichž některé vám představíme na následujících řádcích.

Auto novinky pro rok 2023: Elektrokrasavci i parťáci do terénu

Hyundai Kona

Druhá generace populárního městského SUV Kona s interním označením SX2 se proti předchůdci v lecčems změnila. Hned na první pohled vás upoutá výrazný design, kterému vévodí futuristický styl. Vodorovný světelný pás přes celou šíři přídě navazuje na MPV Staria. Kona je také delší a širší (4 355 mm a 1 825 mm) a počítá se čtyřmi motorizacemi. Zákazníci mohou zvolit elektronickou variantu Kona Electric, nadále se však počítá také se spalovacími motory. Dorazí i full-hybrid a plug-in hybrid, s možností dobití ze zásuvky.

Hyundai Santa Fe

Luxusnější a drsnější, než jsme si vůbec mohli představit. Takové je ve zkratce nové Santa Fe. Model vsadí na hranatou karoserii s drsně se tvářící přídí. Některé zdroje dokonce hovoří o inspiraci Land Roverem Discovery nebo Defenderem. Chybět nebude kolmá příď, téměř rovná přední kapota, jednoduchá a opět rovná linie střechy, blatníky s výrazným oplastováním nebo prostě tvarované dveře a rovné linie oken. Karoserii zakončuje kolmá záď. Charakter luxusního rodinného auta by však měl vozidlu zůstat.

Auto novinky pro rok 2023: Elektrokrasavci i parťáci do terénu

Lexus RX

Nové automobily jsou v roce 2023 skloňovány i v souvislosti s luxusní značkou. Nejprodávanější model značky Lexus představí v roce 2023 svoji pátou generaci, která je ještě luxusnější, propracovanější a modernější. Nová generace vypadá jako důkladný facelift té současné, s pozměněnou přídí a zádí. Lexus RX však stojí na platformě TNGA GA-K, stejně jako modely ES a NX. Příjemnou změnou je mohutnější příď i modernější a tak trochu „američtější“ záď. Modernímu minimalistickému interiéru dominuje příplatkový 14″ centrální displej a masivní středový tunel. V Americe bude Lexus RX uveden do prodeje koncem léta.

Ford Ranger Raptor

Nová auta v letošním roce představí i Ford. Na rok 2023 si nachystal příchod nového Rangeru, neúnavného dělníka s civilizovaným vychováním. Nová generace Fordu Ranger Raptor se pyšní dvojitě přeplňovaným benzinovým motorem 3.0 V6 EcoBoost, špičkovým podvozkem s tlumiči Fox a extrémním jízdním režimem „Baja“. Král pickupů láká na obrovský výkon a ohromující dynamiku.

Auto novinky pro rok 2023: Elektrokrasavci i parťáci do terénu

VW ID. Aero

VW ID.Aero bude stát na modulární platformě MEB, kterou známe už z koncernových kompaktních elektromobilů ID. AERO je předobrazem modelu ID.7, jehož uvedení na trh v sériové podobě se očekává v druhé polovině roku 2023. Jeho emocionální a současně velmi aerodynamický design přispívá k dojezdu až 620 kilometrů a umožňuje mimořádnou nabídku prostoru v prémiovém interiéru. Evropská verze se bude sériově vyrábět v dolnosaském Emdenu.

Zdroj info: Autosalon, Auto Horejsek.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články