PRÁCE 🧰

Co je potřeba k pravidelné a opakované kontrole na STK

22. 4. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Pokud se s vaším autem chystáte na technickou prohlídku, měli byste věnovat chvilku i přípravě. Pak máte největší šanci na to, aby kontrola proběhla bez problémů. A hlavně byste si měli pečlivě zkontrolovat, jestli máte s sebou zabalené všechny potřebné dokumenty.

Co si vzít s sebou na STK

Co je potřeba na technickou kontrolu

V případě, že vás čeká pravidelná technická kontrola, neměli byste doma zapomenout:

  • originál velkého technického průkazu vozidla,
  • osvědčení o registraci vozidla neboli malý techničák a
  • pokud jste podstoupili měření emisí na jiné stanici i protokol o měření emisí. V případě, že procházíte oběma fázemi zároveň na téže stanici, tato položka bude vyřešena interně.

Jestli se vám pravidelnou technickou prohlídkou nepodařilo projít na první pokus, přibalte podruhé i protokol o předchozí prohlídce.

Co je potřeba na evidenční prohlídku

Při evidenční kontrole se ověřuje, že údaje uvedené v technickém průkazu odpovídají skutečnému stavu vozidla. Proto si s sebou na STK vezměte tyto doklady:

  • originál velkého techničáku a
  • osvědčení o technickém průkazu.

Příprava na STK

Před technickou prohlídkou byste měli také zkontrolovat, že váš vůz je čistý a má čitelné registrační známky. Neměli byste zapomenout sundat poklice auta. To platí hlavně v případě, že máte poklice, které nejdou jednoduše sejmout. A chcete-li pracovníkům STK udělat radost, neměli byste v autě nechávat ani žádný náklad.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články