PRÁCE 🧰

Zabezpečení vozidla kamerou do auta proti vandalismu

22. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Kameru do auta si pořizuje čím dál víc motoristů. Přitom ji nemusíte používat pouze v provozu. Mnoho kamer do auta se prodává s nočním viděním, či hlídáním. Díky tomu může vaše auto zůstat v bezpečí i v případě, že jej zaparkujete na veřejném parkovišti.

Kamera do auta proti vandalismu: Ochraňte svůj vůz

Články na téma autokamery:

  1. Kamera do auta proti vandalismu: Ochraňte svůj vůz - právě čtete
  2. Duální kamera do auta - co to je a jaké má výhody
  3. Jak správně umístit kameru do auta?

Skryté kamery do auta proti vandalismu jsou stále oblíbenější položkou pro řidiče, kteří své vozy neparkují v soukromé garáži. Takové kamery jsou totiž schopné zachytit ničitele většinou přímo při činu a vaše následné dokazování a hledání viníka s policií bude výrazně jednoduší. 

Hlídací kamera do auta

V případě, že nemůžete parkovat v garáži nebo na místě u vašeho domu, je vhodné si do auta pořídit hlídací kameru, tato kamera však vyžaduje nabíjení. To můžete vyřešit jednoduše napojením kamery na autobaterii, nebo si zařídit vlastní vysoko-kapacitní akumulátor. 

Výběru skryté záznamové kamery do auta se rozhodně pečlivě věnujte. Vhodná kamera by měla mít co největší úhel. Doporučují se kamery s takzvaným rybím okem. Čočka na kameře pak pokrývá úhel až 180°. Zde je také důležité si uvědomit, zda chcete pokrýt pouze část, která je pro útok nejnáchylnější, nebo chcete hlídat celé auto. 

V případě, že chcete pokrýt celé auto, je vhodným řešením pořízení více kamer, které budou sledovat 360° úhel kolem vašeho vozu. Při výběru kamery do auta s nočním viděním se obecně nedoporučuje vybírat ty s IR přísvitem. Tento přísvit se totiž může od skla odrážet a vy v kameře nakonec neuvidíte vůbec nic. Daleko výhodnější volbou je hledat kamery s vysokou světlenou citlivostí, která vám i v horších světelných podmínkách poskytne kvalitní záznam.

Někteří motoristé při výběru skryté kamera do auta chtějí nainstalovat také mikrofony. Ty bývají buď dvou nebo čtyř kanálové - to znamená, že k ní můžete připojit jednu až čtyři kamery a prakticky jeden až čtyři mikrofony.

Mnoho dnešních běžných autokamer má také parkovací mód. Ten v případě zachycení pohybu nahraje krátký záznam, na který vás při příchodu do auta upozorní. Kamera se zapne buď při pohybu jako je vloupání do vozu (lepší kamery vám dokonce i odešlou upozornění na váš mobilní telefon) nebo při drobné kolizi, jako je například kopnutí nebo náraz jiného auta. 

Zdroj info: Autokamery, Ahifi.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články