PRÁCE 🧰

Co je duální autokamera a jaké má přednosti

22. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Myslíte si, že vám jedna kamera v autě stačí? A co v případě, že do vás někdo najede a bude vás obviňovat z vybržďování. Dnes se podíváme na výhody duální kamery do auta.

Duální kamera do auta - co to je a jaké má výhody

Články na téma autokamery:

  1. Kamera do auta proti vandalismu: Ochraňte svůj vůz
  2. Duální kamera do auta - co to je a jaké má výhody - právě čtete
  3. Jak správně umístit kameru do auta?

Mnoho řidičů považuje kameru v autě za přežitek nebo zbytečnost, to se ale všechno změní v případě, kdy vám někdo nedá přednost, nedá blinkr nebo nečekaně zabrzdí. Následné dokazování viny policii a pojišťovně se pak může protáhnout i na celé měsíce a to zcela zbytečně. 

Duální kameru do auta si dnes můžete pořídit hned ve dvou variantách. Jednou z nich je kamera s dvěma objektivy a jednom zařízení. Takovou kameru využívají především profesionálové (zejména řidiči taxislužby), kteří potřebují zachytit záznam zvenku, ale i zevnitř a to především v případě převozu osob

Druhá varianta duální autokamery, ta běžnější, jsou dvě rozdělené kamery, většinou spojené kabelem, kdy jednu umístíte na čelní sklo a druhou na zadní. Tímto docílíte toho, že se nahrává prostor před i za vozidlem a vy v takovém případě máte mnohem větší možnost zachytit jakýkoliv dopravní přestupek, nebo mít důkaz v případě, že si nejste jistí správností jeho řešení.

V případě nehody nebo jiné události duální kamera do auta s GPS zanese nejen dva záznamy, ale také přesnou polohu, kde jste se nacházeli.  Velmi oblíbenou variantou duální kamery do vozidla je ta, která je zabudována v samotném zrcátku. Takové kamery mohou pomoci i při parkování, kdy se zpětné zrcátko promění v obrazovku, která vám poskytne lepší výhled na zadní část vozu.

Zdroj info: Autokamery, Ahifi.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články