PRÁCE 🧰

Škoda Karoq na operativní leasing je alternativou i pro omezený rozpočet

22. 11. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak vybrat leasing na auto Jak vybrat finanční leasing Leasing dle značky auta Koupě auta na finanční leasing Škoda

Za první tři čtvrtletí letošního roku si české domácnosti pořídily 6997 vozů značky Škoda. Jedním z nejprodávanějších vozů této automobilky byla Škoda Karoq. S 1536 prodanými vozy obsadila třetí pomyslnou příčku. Řada firem i jednotlivců ji přitom financovala operativním leasingem.

Jednu z nejprodávanějších škodovek pořídíte „na operák“ za pár tisíc

Ve zkratce o operativním leasingu

Operativní leasing je jednou z nejrychlejších cest k novému vozu. A to i s minimem finančních prostředků. U vybrané leasingové společnosti si totiž auto nekupujete, ale za dohodnutý měsíční poplatek nový vůz pronajímáte. „Operák“ je dnes už navíc dostupný nejen pro firmy, ale také pro živnostníky a soukromé osoby.

Výhodou operativního leasingu je znatelně nižší měsíční platba než u klasického leasingu i skutečnost, že do procesu zpravidla nevstupuje vstupní akontace (nedomluví-li se zákazník s leasingovkou jinak). Výhodou je i skutečnost, že po ukončení operativního leasingu odpadá starost s prodejem vozu. Ten je totiž vrácen leasingové společnosti.

Jednu z nejprodávanějších škodovek pořídíte „na operák“ za pár tisíc

Operativní leasing Škoda Karoq – modelový příklad

Pokud bychom si na čtyřletý operativní leasing plánovali pořídit vůz Škoda Karoq Sportline (benzín), 1.5 TSI 110 kW, v bílé barvě Moon (metalíza), s předním pohonem a manuální 6° převodovkou za ceníkovou cenu 763 900 Kč včetně DPH a ročním nájezdem 10 000 kilometrů, pak bude základní měsíční splátka (bez akontace) činit 9 088 Kč.

U pětiletého operáku“ vozu Škoda Karoq bude měsíční splátka ještě o něco nižší (8 658 Kč). V případě, že máte volné prostředky bokem a můžete si dovolit uhradit 10% vstupní akontaci, měsíční splátka u čtyřletého pronájmu škodovky bude činit 7 598 Kč. Plánujete-li si Karoqa pořídit na celých pět let, pak se dostaneme dokonce na částku 7 430 Kč!

Náš tip: Kilometry, které s Karoqem najezdíte nad limit dohodnutého počtu, jsou zpoplatněné leasingovou společností individuálně. Při modelové kalkulaci ovšem můžete navolit vyšší počet kilometrů, což se ale nepochybně odrazí ve vyšší měsíční splátce.

Jednu z nejprodávanějších škodovek pořídíte „na operák“ za pár tisíc

V ceně máte zákonné pojištění, servis si ale platíte sami

U operativního leasingu zpravidla platí, že pravidelná měsíční splátka zahrnuje zákonné pojištění, havarijní pojištění (včetně připojištění čelního skla) se spoluúčastí, která nejčastěji činí 10 %, silniční daň, koncesionářský poplatek za rádio i poplatek za registraci vozidla.

Řidič ovšem musí nad rámec dohodnuté splátky po celou dobu trvání operativního leasingu hradit náklady na servis, výměnu letních a zimních pneu i případnou nadstandardní asistenci, má-li o ni zájem. To za předpokladu, že se s leasingovou společností nedohodne jinak. Vždy je proto potřeba spočítat, jaká varianta se vám vyplatí s ohledem na aktuální situaci i způsob využití pronajatého vozu.

Zdroj info: ŠKODA Auto, Auto na operák.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články