PRÁCE 🧰

Rozdíly mezi Škoda Kamiq a Škoda Karoq

23. 12. 2019 2 min. čtení diskuze (0) Škoda

SUV a crossovery, tedy auta vyšší stavby, jsou dnes v módě. Každá automobilka má alespoň jedno, ale třeba Škoda má hned tři. Kodiaq je "dospělé" SUV s poměrně jasnou danou cílovkou. Zbývá Kamiq a Karoq. Který vybrat?

Škoda Kamiq vs. Škoda Karoq

Články na téma Škoda Kamiq:

  1. Test: Škoda Kamiq
  2. Škoda Kamiq ceník
  3. Rozdíly mezi Škoda Kamiq a Škoda Karoq - právě čtete
  4. Škoda Kamiq: rozměry, hmotnost, nádrž a kufr

Fakta - Kamiq vs. Karoq

Na začátek suchá fakta, Rozdíly mezi Kamiqem a Karoqem jsou patrné už z vnějšku. Menší, nedávno u nás na webu testovaný Kamiq, má na délku 4241 mm, na šířku 1793 mm a na výšku 1531 mm. Karoq je dlouhý 4382 mm, široký je 1841 mm a vysoký 1603 mm. Pomineme výšku, která ani pro nadprůměrně vysokého člověka není limitující, rozdíl v délce je ovšem celých 14 centimetrů a to už je znát. V šířce je mezi vozy bezmála 5 centimetrů rozestup, ale v praxi to je znát spíše v druhé řadě sedadel, v té první je dostatek místa už v menším Kamiqu. Když se podíváme na zavazadelníky, tak tam jsme u menšího z brášků na 400 litrech, větší nabídne o 121 litrů více, což už je sakra znát.

Podívat se musíme také na zaměření vozů. V tom se liší naprosto zásadně. Kamiq je spíše do města a na silnice, kdežto Karoq si troufne i mimo pohodlí a jistotou zpevněných komunikací. Se silnějšími motory dostane i pohon všech kol, kdežto Kamiq se musí spokojit jen s jednou hnanou nápravou. A pak tu máme ještě jednu výhodu Karoqu - adaptivní podvozek.

Ovšem pozor, jelikož je Kamiq novější, dostal i lepší technologie. Kdo si potrpí na dynamické blinkry, dostane je právě tady. Stejně tak interiér působí daleko svěžejším dojmem. To se projevuje i v ohledu bezpečnosti, kde má Kamiq navrch vychytaným asistentem změny jízdního pruhu.

Stále se rozmýšlíte?

Pokud stále ještě nevíte, který vůz zvolit, tak Kamiq je spíše pro dva nebo pro rodinu s menšími dětmi. Karoqa pak zvolí ti, kteří mají potomstvo odrostlejší a využívají vůz k delším cestám a s větším nákladem.

Nakonec tu máme otázku ceny, kde Kamiq logicky vede. Jeho cena začíná na 387 900 korunách a Karoq je těsně nad půlmilionem, konkrétně dáte za základní variantu 500 900 korun. Alchimie pak nastává s příplatkovou výbavou a vůbec celou specifikací daného vozu. Pokud u vás vyhrál menší Kamiq, určitě se podívejte na náš článek, kde jsme toto téma podrobně rozebrali.

Zdroj médií: škoda.

Podobné články