PRÁCE 🧰

Škoda Auto je atraktivní zaměstnavatel

10. 10. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Škoda

Mezinárodní společnost Universum zveřejnila výsledky dalšího ročníku hodnocení zaměstnavatelů. ŠKODA AUTO uspěla pošesté v řadě jako nejatraktivnější zaměstnavatel mezi studenty technických disciplín, dobré umístění si však odnesla i v kategorii ekonomických oborů a IT, v nichž obsadila druhou a pátou příčku.

Škoda Auto je atraktivní zaměstnavatel

Mezi studenty Škoda boduje

Průzkum Universum se studentů dotazuje nejen na hodnocení jednotlivých společností, ale také na jejich pracovní preference. Mezi hlavní lákadla, která čeští uchazeči o uplatnění uvádějí, patří vysoký výdělek, přátelské prostředí a příležitosti podílet se na zajímavých projektech.

Dalšími kariérními cíli studentů jsou rovnováha mezi pracovním a osobním životem, stabilní zaměstnání, společenská odpovědnost a profesní uznání. Absolventi všeobecně upřednostňují vyhledávání příležitostí k zaměstnání na sociálních sítích před běžnými internetovými portály či inzercí. Společnost Škoda Auto vnímají jako jednoho z nejvíce aktivních zaměstnavatelů právě na sociálních sítích.

Stáž je ve Škodě velkou výhodou

Pozitivně studenti hodnotí také aktivity, které firma vysokoškolákům nabízí, jako je placená stáž včetně možnosti odborného vedení závěrečné práce. Pro absolventy automobilka zajišťuje mezinárodní Trainee program zahrnující zahraniční stáž a dále rozvojový a motivační program pro zájemce o doktorské studium. Jen v roce 2018 byly s vysokými školami realizovány projekty za více než 100 milionů korun, další investice se týkají také středoškolského a odborného studia.

Zdroj médií: škoda.

Podobné články