PRÁCE 🧰

Sjednání povinného ručení online je snadnější, než si myslíte

10. 1. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Výběr povinného ručení

Zdražila vám pojišťovna pojistné nebo jednoduše hledáte lepší nabídku? Poradíme, jak na sjednání povinného ručení online během několika mála minut! A přidáme i praktické tipy, které vám ušetří peníze a čas.

Jak na bleskové sjednání povinného ručení online? Poradíme!

Kde sjednat povinné ručení?

Jako první vás bude jistě zajímat, kde sjednat povinné ručení. Zákonné pojištění, oficiálně tedy pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, můžete sjednat jak osobně v kamenných pobočkách vybrané pojišťovny, tak online prostřednictvím internetu. A to buď přímo na oficiálních stránkách konkrétní pojišťovny, nebo prostřednictvím nezávislých srovnávačů a kalkulaček. Prostřednictvím nich jednotlivé nabídky pojišťoven nejen srovnáte, ale také můžete vybranou pojistku obratem uzavřít.

Náš tip: Díky sjednání povinného ručení online můžete ušetřit. Spousta pojišťoven vám totiž dokáže nabídnout výhodnější cenu nebo menší slevu.

Jak na bleskové sjednání povinného ručení online? Poradíme!

Povinné ručení: online sjednání vám ušetří čas i peníze

Pokud nechcete ztrácet čas, vsaďte na sjednání povinného ručení online. Pro zobrazení aktuálních nabídek stačí vyplnit pouze vstupní údaje o vozidle a jeho řidiči. Nejrychlejší způsob, jak sjednat povinné ručení, je zadání SPZ vozidla do příslušné kolonky. Nemusíte tak ručně vepisovat údaje o vozidle (typ, značka, model, objem a výkon motoru apod.) a zdržovat se.

Abyste měli přehled o aktuálních cenách povinného ručení, je potřeba zadat také údaje o řidiči (např. věk a bydliště) a bonusech za bezeškodnou jízdu. Některé srovnávače po vás budou chtít i údaje o délce stávajícího pojištění. Pokud si nejste jistí, od kdy je váš vůz pojištěn, jednoduše tuto informaci zjistíte na stránkách České kanceláře pojistitelů. Tady zadáte SPZ vozidla a dnešní datum a databáze vám vyjede informaci o datu pojištění vozidla.

Náš tip: Pokud v dalším kroku zadáte rodné číslo, ceny jednotlivých nabídek budou přesnější. V opačném případě se cena přepočte až v předposledním kroku při vyplňování osobních údajů.

Jak na bleskové sjednání povinného ručení online? Poradíme!

Sjednat povinné ručení online je hračka

Při výběru konkrétní pojistky nesázejte pouze na cenu. Pozornost věnujte zejména pojistným limitům. Ideální je, pokud vyberete povinné ručení, které nabízí alespoň 100 milionů korun na škodu na životě a zdraví na každého zraněného nebo usmrceného a 100 milionů korun na škodu na majetku pro všechny poškozené. Důležité jsou i výluky, na základě kterých může pojišťovna plnění krátit nebo ho dokonce úplně odmítnout.

Jednotlivé nabídky jsou doplněny o základní informace týkající se rozsahu pojistné ochrany, limitů, ale také možností připojištění. V některých případech je totiž výhodnější uzavřít k povinnému ručení některá připojištění, která budou krýt i škody na vašem vozidle, namísto sjednávání havarijního pojištění samostatně.

Sjednat povinné ručení online je nesmírně jednoduché. V předposledním kroku stačí vyplnit osobní údaje a následně zaplatit kartou nebo bankovním převodem. Obratem vám dorazí potvrzení a zelená karta, která je dokladem o zaplaceném povinném ručení. Tu dnes již nemusíte tisknout. Stačí si ji stáhnout do mobilu, případně ji mít v aplikaci konkrétní pojišťovny.

  Online kalkulačka povinného ručení

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven, online srovnávače a kalkulačky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články