PRÁCE 🧰

Pneuservis Jablonec nad Nisou - který vybrat?

6. 9. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte spolehlivý pneuservis v Jablonci nad Nisou a jeho okolí? Potřebujete přezout pneumatiky, ale nevíte kolik vás to bude stát? Čím se pneuservisy v Jablonci nad Nisou liší? Uvedené otázky zodpovíme a ulehčíme vám volbu pneuservisu na Jablonecku.

Pneuservisy Jablonec nad Nisou

Pneuservisy v Libereckém kraji:

  1. Pneuservis Česká Lípa
  2. Pneuservis Jablonec nad Nisou - právě čtete
  3. Pneuservis Liberec
  4. Pneuservis Turnov, Semily a okolí

Selekce pneuservisu se kterým budete spokojeni

Výběr ideálního pneuservisu nemusí být zrovna lehkým úkolem, poradíme vám jak na to. Pro začátek si zvolte pneu službu, kterou pro své auto potřebujete. Pneuservisy je poté možné rozdělit dle ceny - jednu skupinu tvoří autorizované pneuservisy a druhou malé lokální pneuservisy. U větších firem si můžete být jisti maximální kvalitou práce, na druhou stranu jsou jejich služby poměrné drahé. Menší podniky mají výhodu v nízké ceně a skvělém přístupu. Zkuste se poptat svého okolí, mrkněte na recenze ostatních motoristů a v neposlední řadě si prohlédněte 2-3 ceníky pneu služeb.

Pneuservisy Jablonec nad Nisou - katalog firem

Kdy je správný čas na přezutí pneumatik vozu

Před každou sezónou je potřeba svůj vůz obout do nového. Zákonem předepsané přezutí pneumatik je od 1. listopadu do 31. března, za podmínky, že se nachází na silnici viditelný sníh, led nebo námraza. Víte, ale kdy přezout na letní pneu? Kontrolujte průběžně venkovní teplotu, až se ustálí na 7 °C přichází čas přezutí. Ikdyž je to velký zvyk řidičů, tak nedoporučujeme dojíždět zimní pneu v létě, akorát tím riskujete své zdraví. V pneuservisu vám pneumatiky přezují a ušetříte tak čas a starosti. Cena pneuservisů je za tuto pneu službu 600 - 800 Kč.

Autorizované pneuservisy v Jablonci nad Nisou

Poškozená pneumatika aneb Jak ji opravit

Defekt pneumatiky se může stát kdykoliv a komukoliv. Je dobré, být na tuto stresující situaci připraven. Rezervní pneumatika u většiny aut již není, navíc může místo zabírat i baterie vozidla. Místo náhradní pneumatiky lze využít sadu na opravu pneu, její cena se ale pohybuje okolo 2 000 Kč. U velkého poškození pneumatiky vám ale nepomůže a budete muset pneumatiku vyměnit. V úvahu také připadá objednání do pneuservisu, kde vám pláště opraví za 150 - 500 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technika a zázemí. Pneuservisy, které se nebojí investovat jsou o krok na před oproti konkurentům. Jestli v podniku vidíte profesionální nářadí, sloupcové zvedáky, vyvažovačky a zouvačky, jedná se o profesionální stabilní firmu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Počet let na auto-moto trhu. Tradice, zažité návyky a vysoký standard jsou unikátní prodejní argumenty pneuservisů, které působí dlouhodobě na jednom místě. Zákazníci se k nim rádi vrací a využívají více pneu služeb, než běžný klient.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolení zaměstnanci. Těžko odhadnete, jak často se zaměstnanci vzdělávají. Zato pozorováním jednotlivých úkonů si můžete udělat obrázek o tom, jak moc zručný personál je. Všímejte si také jejich rychlosti.

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis dokáže nízkou cenou a kvalitou předčit velké hráče na trhu. Pro pneuservisy, které vlastní živnostníci, je charakteristická nízká cena, kvalitně odvedená práce, ochota a vstřícnost. Nebojte se objednání.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rozsáhlá nabídka doplňkových služeb. Když už se svým automobilem přijedete do pneuservisu, mohli byste využít další návazné služby. Geometrie kol, TPMS nebo uskladnění pneumatik přijdou každému řidiči vhod a ušetří mu čas a starosti.

Pneuservisy v Jablonci nad Nisou a okolí

V Jablonci nad Nisou se nachází celkem 29 pneuservisů, které nabízí následující služby:

Proč je důležitá pravidelná kontrola plášťů

Každý motorista by si měl své pneumatiky jednou za čas zkontrolovat - ideálně jednou do měsíce. Pokud na to zapomínáte, zkuste alespoň dodržovat interval 1x za tři měsíce. Minimální hloubka dezénu je u letních pneumatik 1,6 mm a u zimních pneu 4 mm. Uvedená čísla jsou velmi důležitá, protože pokud jsou gumy sjeté, hrozí mnoho potíží. Při vysoké rychlosti na mokré vozovce může nastat aquaplaning, jednou z příčin jsou právě sjeté pneu. Nemálo důležitou činností je správné huštění pneumatik. Podhuštěná kola jsou druhým nejčastějším důvodem dopravní nehody.

Jakou vybrat značku pneumatik? Které pneumatiky zvítězily v nezávislých testech? Vyplatí se koupě levných pneu? Pro koho jsou určené celoroční pláště? Tématické pneu články, ve kterých se na zmíněné otázky zaměřujeme, jsme seskupili do rádce Portálu řidiče.

Skladování pneumatik pro další sezónu

Víte, že špatným uskladněním pneumatik dochází u plášťů ke snížení přilnavosti a úbytku celkové životnosti. Existuje pár pravidel, kterých je dobré se držet a předejít tak zbytečným chybám. Nevyužité pneumatiky byste měli vždy skladovat na místě, kde neproniká sluneční světlo a teplota je mezi 8 a 15 stupni. Pozor dejte také jestli skladujete pneumatiky s disky nebo bez disků, jejich rovnání se odlišuje. Pokud si myslíte, že v uskladnění pneumatik uděláte chybu nebo chcete ušetřit čas a starosti, oslovte pneuservis poblíž. Cena za přezutí je cca 400 Kč za období.

Pneuservisy pro dodávky v Jablonci nad Nisou

Pneu služby v okolních okresech

  • Česká Lípa - Ve městě s historickým centrem na břehu dlouhé řeky Ploučnice se nachází téměř 40 pneuservisů. Poptávat můžete výměnu, nahuštění nebo přezutí pneumatik.
  • Liberec - Přes 100 tisíc obyvatel může v hlavním městě Libereckého kraje vybírat z uskladnění pneumatik, geometrie kol nebo prodeje pneu. Více pneu služeb naleznete zde.
  • Semily - Na severní hranici Českého ráje nalezneme malebné městečko Semily, kde se můžou řidiči objednat na huštění pneumatik, přezutí pneu, vyvážení kol a mnoho dalších služeb.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články