PRÁCE 🧰

Pneuservis Liberec – který vybrat

5. 12. 2020 PR článek 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte, kde přezout svůj vůz v Liberci a okolí? Potřebujete opravit, vyvážit nebo uskladnit pneu? Za kolik lze jednotlivé pneu služby v Liberci pořídit? Který pneuservis v této lokalitě vybrat a čím se jednotlivé podniky liší? Přinášíme vám užitečné informace, které vám odpoví na zmíněné otázky a pomohou tak s výběrem toho správného libereckého pneuservisu.

Pneuservisy Liberec

Pneuservisy v Libereckém kraji:

  1. Pneuservis Česká Lípa
  2. Pneuservis Jablonec nad Nisou
  3. Pneuservis Liberec - právě čtete
  4. Pneuservis Turnov, Semily a okolí

Vybíráme vhodný pneuservis

Vybrat ideální servis, kde vám pomohou s pneumatikami, není snadné a je řada kritérií podle kterých zvolit ten správný. Prvním krokem je uvědomit si, jaké pneu služby požadujete. Pneuservisy jsou provozovány živnostníky, malými společnostmi i nadnárodními sítěmi renomovaných značek. Nabízí tak různorodé činnosti i úrovně služeb - od přezutí pneu až po nahuštění pneumatik, vyvážení kol či jejich samotné uskladnění.

Nejčastěji využívaná služba v pneuservisech je přezutí pneumatik. Víte, kdy je vhodné přezout na letní nebo zimní pneumatiky? Zákon říká, že se zimní pneu mají využívat v období od 1. listopadu do 31. března, pokud je na vozovce viditelný sníh, led nebo námraza. Troufnout si na výměnu pneumatik můžete vlastními silami i v domácích podmínkách a to v případě, že máte sadu pneumatik na discích. Stačí tak auto zvednout, odmontovat původní kola, namontovat sadu pneu na další sezónu a frčet. Nicméně vám celá výměna zabere nejspíš víc času, než zkušenému technikovi v pneuservisu. Pokud potřebujete přehodit pneu z disku na disk, obraťte se na profíky. Ceny přezutí pneumatik jsou velmi odlišné, většinou za tuhle službu ale zaplatíte 600 - 800 Kč.

Pneuservisy v Liberci a okolí

Oprava pneumatik

Propíchlé nebo jinak poškozené pneumatiky jsou velkým strašákem řidičů. Samozřejmě, existují sady na opravu pneumatiky, pokud si ale nevěříte nebo je poškození rozsáhlejší, poptejte opravu pneu od profesionálů. Budete mít jistotu, že bude pneu 100% připravená pro další cesty. Oprava jedné píchlé pneu vás vyjde podle rozsahu poškození od 150 do 500 Kč. Demontáž/montáž všech čtyř pneumatik se pohybuje okolo 300 Kč.

Podle čeho se pozná kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Plně automatické zouvačky pneu a vyvažovačky, značkové ruční nářadí, dostatečný počet zvedáků a pracovních míst značí, že to pneuservis myslí se svými službami opravdu vážně. Moderní stroje svědčí také o profesionalitě a ekonomické stabilitě podniku. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Pokud pneuservis své služby nabízí na stejné adrese již řadu let, je zpravidla kvalitní, s ověřenými pracovníky a zákazníci se do pneuservisu rádi sami vrací. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a zručný personál. Na první pohled nejspíš nepoznáte, jak často se pracovníci pneuservisu vzdělávají. Ale pozorováním jejich úkonů si dokážete všimnout, jak zruční pracovníci jsou. Jestli jim nástroje a disky s pneu padají od ruky, jestli mají čisto na place apod. To vše svědčí o kvalitě služeb. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis může svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Aby živnostník uspěl na náročném trhu s pneu službami, musí se prosadit vyšší kvalitou a lepšími cenami. Dává si víc záležet na odvedené práci, je vstřícnější ke svým klientům, pracuje i přes oficiální provozní dobu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Když už vážíte cestu se svým vozidlem do pneuservisu, nejspíš rádi využijete i další návazné služby. Kontrola geometrie, huštění pneu dusíkem, nebo uskladnění pneu do další sezóny značí, že to pneuservis se svými činnostmi myslí vážně. Vám tyto další služby ve výsledku ušetří starosti a čas. 

Pneuservisy v Liberci a okolí

V Libereckém regionu se nachází zhruba 100 pneuservisů, které nabízí rozličné služby:

Minimální hloubka dezénu zimní a letní pneu

Kdy pořídit nové pneumatiky a nechat je nazout v pneuservisu? Minimální hloubka vzorku pro letní pneumatiky je 1,6 mm a pro zimní pneu 4 mm. Není tak radno přezouvat na částečně nebo zcela sjeté pneumatiky. Nakoupit pneu můžete online podle specifického rozměru nebo zajít do pneuservisu a nechat si poradit od odborníků.

Hledáte informace, jak vybrat pneu pro vaše auto? Plánujete nákup nových letních nebo zimních pneumatik? Podívejte se na desítky článků o pneumatikách, které jsme pro vás připravili v rádci Portálu řidiče.

Jak na uskladnění pneumatik

Důležitou věcí, nad kterou byste měli rozmýšlet, je správné uskladnění pneumatik. Uskladnit pneumatiky můžete doma, dejte si ale pozor. Při špatné péči a skladování se může životnost pneumatik výrazně zkracovat. Cena uskladnění pneumatik je v pneuservisech v průměru 400 Kč za sezónu.

Nonstop pneuservisy v Libereckém kraji

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy v České Lípě - Okres v Libereckém kraji, sousedící s Liberecem, v němž naleznete také kvalitní pneuservisy - nabízí mimo jiné geometrii kol, přezutí pneu, vyvážení kol a mnoho dalšího.
  • Pneuservisy Jablonec nad Nisou - Do častých pneu služeb, ve městě ležícím na řece Nise, lze zařadit například prodej pneu, huštění pneumatik nebo také výměnu pneumatik. Více nabízených služeb v Jablonci n./N. naleznete zde.
  • Pneuservisy v Semilech a okolí - Nejzastoupenějšími pneu službami ve městě ležícím v údolí řeky Jizery jsou huštění pneumatik, přezutí pneu a výměna pneumatik. Kompletní seznam pneuservisů v Semilech naleznete zde.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články