PRÁCE 🧰

Které jsou nejlepší motory od Mercedesu? Přinášíme přehled těch spolehlivých

21. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Mercedes-Benz

Motor jako pomyslné srdce každého automobilu si jistě zaslouží speciální pozornost. Kromě výkonu, který automobilky ke každému modelu uvádí, je ale potřeba se zaměřit i na jejich spolehlivost. Dnes se podíváme na motory pod kapotu Mercedesu.

Nejlepší motory od Mercedesu

Články na téma motory od automobilek:

  1. Motory Ford TDDi a TDCi
  2. Motory Honda Vtec - jaké jsou?
  3. Který je nejlepší motor BMW?
  4. Motor Toyota R4 2.5 l
  5. Nejlepší motory od Mercedesu - právě čtete

Když si koupíte nové auto, tak většinou nepocítíte prvních pár set nebo tisíc kilometrů žádný problém. Pak už se ale mohou začít projevovat drobné nedostatky. Mezi nejčastější závady motoru patří bloky válců a jejich těsnění, závady na olejovém čerpadle, ventilových rozvodech, turbodmychadle nebo pístech. Motory, kterými své vozy vybavuje německá automobilka Mercedes, patří pravidelně mezi ty nejspolehlivější. Pojďme se mrknout na ty opravdu top.

Nejlepší benzínové motory Mercedes

Pokud vybíráte mezi benzínovými motory, neuděláte rozhodně chybu, když sáhnete po E 200 CGI. Je sice o něco slabší než jeho stájoví kolegové, ale bude vám spolehlivým partnerem na všech cestách. Tento přeplňovaný benzínový motor o objemu 1,8 litru nabízí výkon 135 kW. Z nuly na 100 km/h zrychlí za 8,5 sekundy a dokáže dosáhnout maximální rychlosti až 232 km/h.

Nejlepší naftové motory Mercedes

Spolehlivým pracantem, který vás nenechá na holičkách ani po stovkách tisíc ujetých kilometrů je rozhodně model OM 603.912. Tento atmosférický řadový šestiválec, který byl montovaný do Mercedesu 124, je právem označován jako nesmrtelný. Pokud se majitelé rozhodli nevyměňovat tento kousek za nový, pravděpodobně jim slouží se vší parádou do dnešní doby.

Případnou vadou na kráse, která může tento motor potkat, může být únik oleje nebo zaseknutý vstřikovač. Oba problémy se ale dají relativně snadno a lacině vyřešit.

Motory Renault v Mercedesu

V dnešní době se šetření nevyhne nikomu. Ani světoznámé automobilce. Nejnovější model Mercedesu třídy A má proto v naftové variantě pod kapotou motor značky Renault. Ten disponuje objemem 1,5 litru a výkonem 85 kW. Majitelé těchto vozů se mohou připravit na zrychlení z nuly na 100 km/h za 10,5 vteřiny a maximální rychlost 202 km/h.

Zdroj médií: redakce.

Podobné články