PRÁCE 🧰

Jaká novoroční předsevzetí si mohou dát motoristé?

31. 12. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Silvestr je čas nových začátků a předsevzetí. Mnoho lidí si dává předsevzetí, že se v novém roce budou chovat lépe, zdravěji nebo že dosáhnou nějakých svých cílů. I motoristé si mohou dát předsevzetí, která jim pomohou být bezpečnějšími a ohleduplnějšími na silnicích.

Novoroční předsevzetí motoristů

Zlepšení dovedností

Přihlásit se na kurz bezpečné jízdy může poskytnout motoristům nové znalosti a techniky pro zvládání různých dopravních situací. Od doby, kdy jste dělali řidičský průkaz se toho mohlo hodně změnit. Není od věci si to v novém roce všechno připomenout a díky tomu vědět, co dělat v nenadálé situaci. Pokud jste ztratili body, můžete se přihlásit do kurzů a mohou vám být vráceny až tři body.

Pravidelná údržba vozu

Dodržování pravidelné údržby vozidla může zvýšit jeho spolehlivost a bezpečnost. Pravidelná kontrola brzd, pneumatik, oleje, vody do ostřikovačů, stavu koroze a dalších důležitých součástí vozidla může předejít možným větším problémům. Objednejte se po novém roce ke svému servisnímu technikovi a nechte si auto raději zkontrolovat.

Omezení rychlosti a méně agrese za volantem

Jedním z nejefektivnějších způsobů, jak zvýšit bezpečnost na silnicích, je dodržování povolené rychlosti. Omezit rychlost přispívá ke snížení rizika nehod a umožňuje motoristům lépe reagovat na případné nebezpečné situace. Dejte si předsevzetí a pokaždé, když sednete do auta, uveďte se do Zenu. Agrese za volantem ještě nikdy nic nevyřešila.

Nejezdit pod vlivem alkoholu nebo drog

Jasným novoročním předsevzetím by mělo být nikdy neřídit pod vlivem alkoholu nebo drog. To je nejdůležitější předsevzetí, které si motorista může dát. Alkohol a drogy zhoršují schopnost řídit a zvyšují riziko dopravní nehody. Pokud jste pili alkohol, neriskujte a nejezděte a raději se nechte odvést někým, kdo alkohol nepožil.

A co vy – dali jste si nějaké novoroční předsevzetí? Pochlubte se do komentářů!

Zdroj info: Auto Guide, Long care Racing Products, Auto Express.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články