PRÁCE 🧰

Co navštívit ve Vysokých Tatrách, pokud vás netáhnou horská panoramata?

2. 8. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta na Slovensko Příprava na cestu na Slovensko

Už nevíte co navštívit ve Vysokých Tatrách, horské túry a panoramata vás omrzely, nebo prostě v horách není ideální počasí a hledáte, co ještě vidět ve Vysokých Tatrách? Tak tady máte naše tipy!

Co navštívit, když budete ve Vysokých Tatrách a hory vás nezajímají?

Ačkoliv jsou Vysoké Tatry proslulé úchvatnými výhledy a dechberoucí přírodou, mohou se po několika dnech trochu omrzet. Proto se vyplatí znát i některá jiná výletní místa, kde si od hor odpočinete a poznáte něco nového. Při naší cestě do Tater jsme se o taková místa zajímali a nyní vám předáme naše zkušenosti. Vybrali jsme různorodé atrakce, ze kterých si vybere každý, tak se na ně pojďme podívat.

Poprad plný zážitků

Sázkou na jistotu je Poprad. Největší město v úpatí Vysokých Tater nabízí zážitek doslova pro každého. Nejvíce Poprad oceníte při nepřízni počasí, oba námi doporučené cíle se totiž nachází pod střechou.

Tatranská galéria

První tip máme pro milovníky umění a kultury. V prostorách bývalé parní elektrárny se totiž nachází galerie zaměřená nejenom na umění s tatranskou tématikou. Kromě samotné budovy elektrárny můžete obdivovat památky slovenské architektury, dřevěného sochařství nebo malířství. Mimo to se v galerii pořádají výstavy současného umění nebo koncerty.

Tatranská galéria

Otevřeno je úterý až pátek od devíti do sedmnácti hodin, v sobotu a neděli od třinácti do sedmnácti hodin a v pondělí je galerie uzavřená. Vstupné pro dospělé činí 5 euro, studenti a senioři zaplatí 3 eura a děti platí jen 1 euro. Parkování přímo u galerie není úplně jednoduché. Placené podélné stání je na boku galerie, ale často bývá plné. Asi dvě stě metrů od galerie se ale nachází velké placené parkoviště, kde určitě zaparkujete. Cena je 50 centů na 30 minut.

Mohlo by se vám hodit: Slovensko je krásná země, do které vyráží každým rokem několik statisíců Čechů. Pakliže patříte mezi tyto řidiče, nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění. Sáhodlouhé přebírání nabídek pojišťoven za vás obstará online kalkulačka cestovního pojištění.

  Výhodné cestovní pojištění na Slovensko

AquaCity Poprad

Pokud cestujete s dětmi, návštěvou aquaparku jim určitě uděláte radost. V případě nepřízně počasí je to navíc výborná možnost, jak si sychravý den zpříjemnit. V aquaparku na vás čeká několik vnitřních i venkovních bazénů, vířivek a řada tobogánů a skluzavek. Pro děti je připravený dětský koutek nebo animační programy. Samozřejmostí tu jsou i teplé geotermální prameny s příznivými účinky na kůži, prokrvení nebo metabolismus.

Vstupné vám zajistí vstup do všech vnitřních i venkovních bazénů a vyplatí se ho pořídit alespoň jeden den dopředu online, ušetříte tak 3 eura na osobu. Na místě jinak za celodenní vstup zaplatíte 28 euro za dospělého, 24 euro za studenta, seniora a dítě, děti do 120 centimetrů výšky platí symbolické 1 euro. Kromě toho můžete pořídit zvýhodněné rodinné vstupné. Parkovacích míst zdarma je dostatek v těsné blízkosti bazénu, o něco dále jsou pak ještě dvě odstavné plochy, kde také zaparkujete. Jedno parkoviště je ale štěrkové a při naší návštěvě tam byly doslova měsíční krátery, ve kterých by se nejedno auto mohlo dostat do problémů.

AquaCity Poprad

Dinopark Tatry

Na úpatí Vysokých Tater, v části Dolný Smokovec se nachází i menší dinopark. Určitě ale nečekejte rozlehlý park, jako známe v tuzemsku. Ve vnitřních prostorách na vás čeká 10 dynamických modelů s realistickými zvuky nebo virtuální realita. Cena vstupenky pro dospělého je 6,99 euro, dítě do patnácti let zaplatí 5,99 euro. Ušetřit se dá na rodinném vstupném. Otevřeno je přes prázdniny denně.

Spišský hrad

Spišský hrad patří k tomu nejlepšímu, co vidět na Slovensku, potažmo ve Vysokých Tatrách. I když od Tater už je hrad poměrně vzdálený. Z Popradu se ale až do jeho těsné blízkosti dostanete po dálnici D1 za necelou půlhodinu. Už z dálky se vám přitom naskytne pohled na tento monumentální hrad. Však je to také svou rozlohou nejrozsáhlejší hradní zřícenina ve Střední Evropě. Hrad si můžete projít celý bez průvodce nebo s audioprůvodcem.

Spišský hrad

Za vstupné zaplatí dospělý 16 euro, student 10 euro, senior 8 euro, dítě do 18 let 8 euro a děti do 6 let jsou zadarmo. Otevřeno je v letních měsících celý týden od devíti do devatenácti hodin. Z našich zkušeností se určitě vyplatí si přivstat a být u hradu na devátou hodinu. Díky tomu bez problému zaparkujete v podhradí. Z parkoviště to pak je ještě asi 400 metrů ke vstupní bráně. Pokud však dorazíte později, hrozí vám, že místo nechytnete a v lepším případě budete parkovat na krajnici příjezdové cesty.

Náš tip: Nechcete se na dovolené potýkat s problémy, jako je havárie, krádež či vandalismus a rádi byste si užili dovolenou na 100 %? Od toho je zde připojištění, které vám tato rizika pokryje. Připojistit se můžete v rámci cestovka, případně si dohodněte krátkodobé havarijní pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Autorský text, Tatranská galéria, AquaCity, Dinopark Tatry, Spišský hrad.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články