PRÁCE 🧰

5 nejlepších úprav BMW E46, které stojí za investici

29. 10. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

BMW E46 je ikonickým modelem automobilky BMW, který si získal srdce mnoha nadšených motoristů po celém světě. Dnes se podíváme na 5 nejlepších estetických úprav, které na svém BMW můžete udělat sami.

5 nejlepších úprav BMW E46, které stojí za investici

Svého času bylo BMW E46 považováno za jedno z nejlepších aut ve své třídě a dodnes je vyhledávaný mezi milovníky tuningových úprav. V tomto článku vám představíme pět nejefektivnějších a nejzajímavějších úprav, které vylepší vzhled BMW E46. Pojďme tedy na ně.

Angel Eyes

Angel Eyes jsou jednou z nejpopulárnějších tuning úprav pro BMW E46, které dodávají vozidlu typický vzhled. Tyto charakteristické kruhové LED světlomety se umisťují kolem hlavních světlometů a vytvářejí ikonický design, který je typický pro řadu BMW. Mohou být buď bílé, žluté, s funkcí blinkrů anebo i RGB (v tomto případě pozor na policii – barevné kroužky by vám mohly zadělat na nepěknou pokutu). Díky své dlouhé životnosti a nízké spotřebě energie jsou Angel Eyes velmi oblíbenou volbou mezi majiteli BMW E46 – doporučujeme však nevybírat „ty nejlevnější z alíku“, mohlo by se totiž velmi rychle stát, že vám shoří – spolu s celým autem. (To se však může stát i v případě špatného zapojení).

CSL ducktail/trunk lid

CSL kufr (Carbon Fiber CSL Trunk Lid) nebo pouze „ducktail“ je populární tuningový prvek pro BMW E46, který přidává vozidlu agresivnější vzhled a zároveň snižuje jeho hmotnost. Hmotnost běžného kufru je asi 1 kg. CSL kufr je vyroben z uhlíkových vláken (nebo laminátu, kdy je jeho hmotnost asi 3,5 kg). Díky lehké konstrukci se snižuje celková hmotnost vozidla, což přispívá ke zlepšenému výkonu a ovladatelnosti. CSL kufr/ducktail se u běžných aut používá jen jako estetická změna oproti standardnímu kufru.

LED lampy

Svá stará žárovková zadní světla můžete jednoduše vyměnit za nové LEDkové. První výhodou LED zadních světel je jejich větší jas a lepší viditelnost. LED diody produkují světlo s vysokou intenzitou, které je snadno viditelné i za deště, mlhy či tmy (často taky při zmáčknutí brzdového pedálu, ale vypalujete oči řidičům za vámi, na to pozor). Další výhodou je dlouhá životnost a odolnost. LED diody mají výrazně delší životnost než klasické žárovky, což znamená nižší náklady na údržbu a výměnu. Jsou také odolné vůči otřesům a vibracím, což je vhodné při jízdě po nerovných silnicích. Díky široké škále různých stylů a vzorů si můžete své auto upravit dle svých představ. Lze si vybrat mezi různými barevnými variantami a přizpůsobit je svému osobnímu stylu.

LED světla v interiéru

Nikdo nechce mít v interiéru staré zašlé žárovky. Proto je vhodná jejich výměna za LEDky. LED světla nabízí mnoho výhod. Jednou z nich je to, že LED světla mají vysokou svítivost a poskytují jasnější ve srovnání s obyčejnými žárovkami. To zlepšuje viditelnost a pohodlí při řízení a poskytuje příjemnější prostředí v interiéru vozu. Druhou výhodou je fakt, že LED světla jsou energeticky méně náročnější než tradiční žárovky, což znamená menší zatížení elektrického systému vozidla. To může mít pozitivní vliv na životnost baterie a celkovou spotřebu paliva. Stejně jako u zadních LED lamp, mají i tyhle LEDky delší životnost.

Výměna LED světel v interiéru BMW E46 je relativně jednoduchá a lze ji provést samostatně. Existuje široká škála LED světel dostupných na trhu, které jsou speciálně navrženy pro konkrétní použití v interiéru vozidla. Můžete si vybrat různé barvy, jako je bílá, modrá, červená nebo žlutá, a přizpůsobit je svému osobnímu stylu a preferencím. Do interiéru je potřeba (podle stupně výbavy) 9 LED žárovek (u nižší výbavy klidně pouze 4).

Přešití interiéru do Alcantary

Pokud vlastníte staré BMW, určitě jste se setkali s tím, že ze sloupků pomalu odchází lepená látka vlivem sundávání a hlavně vlhkosti. To na celkovém vzhledu však postupem času nevypadá moc dobře. Naštěstí existuje velmi jednoduchý postup, jak to opravit, a to přešitím do Alcantary. Přešití interiéru, sloupků a volantu do Alcantary je oblíbenou úpravou u majitelů vozů, kteří si přejí přidat do svého BMW E46 špičkový luxus a sportovní vzhled. Alcantara je vysoce kvalitní materiál, který připomíná semiš a dodává interiéru sofistikovaný a exkluzivní vzhled. Alcantara je známá svou měkkostí, odolností a příjemným omakem. Přešití interiéru do Alcantary nejenže přidává luxusní vzhled, ale také podporuje snadnou údržbu. Alcantara je odolná vůči skvrnám, otěru a UV záření, což zajišťuje, že interiér bude vypadat skvěle i po dlouhé době používání. Je také snadno čistitelná, což usnadňuje údržbu a udržování interiéru v čistotě.

Zdroj info: BMW, The Drive.
Zdroj médií: Nikola Vrablová.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články