PRÁCE 🧰

Zákaz předjíždění kamionů na dálnici

9. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Každý motorista to jistě zná. Letí po dálnici svým tempem a z ničeho nic musí začít zpomalovat, protože se jeden řidič kamionu rozhodl předjet toho druhého. Bohužel než se tak podaří, uplyne spousta času.

Zákaz předjíždění kamionů na dálnici

Na některých dálničních úsecích je to na denním pořádku a člověk se přesouvá po trase s brzdou a plynem, protože se vždy najde kamion, který má potřebu dostat se před svého soka. Předjíždění ale často vypadá jak z komického filmu, protože obě vozidla se linou téměř stejnou rychlostí. Smutná podívaná, která brzdí celkový provoz na dálnici.

Naštěstí v některých úsecích existují dopravní značky zakazující právě toto předjíždění. Bohužel ne každý tento zákaz dodržuje, a tak nezbývá než hříšníky sankcionovat. Pokutu nelze řešit na místě, a tak se věc přesouvá do správního řízení, kde se rozhoduje o výši sankce a také o zákazu řízení až na 6 měsíců. Profesionálním řidičům se tento zákaz nevyplatí porušovat, přišli by totiž jinak o práci.

Zákaz předjíždění kamionů na dálnici platí od šesté hodiny ranní až do deseti večer. Kamiony se nemohou předjíždět na jedenácti úsecích, které patří do nejvytíženějších míst přesněji dálnic D8, D11, D5 a D1.

Zdroj info: Zákruta.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články