PRÁCE 🧰

Ford E-Transit projde tím nejnáročnějším testem - přímo u zákazníků

4. 5. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Elektromobilita Ford

Tím nelepším způsobem, jak otestovat nové auto, je dát ho přímo těm, kteří ho budou používat. Přesně touto logikou se řídí Ford se svým elektrickým Transitem.

Zahájení prodejů Fordu E-Transit je naplánováno na jaro 2022. Do té doby je třeba vůz řádně vyzkoušet. Část tohoto úkolu bude na bedrech doručovacích služeb, supermarketů a energetických společností, které E-Transit zařadí do svých vozových parků. Data nasbíraná při testech pak technici automobilky využijí pro vylepšení vozu.

Zkoušek se zúčastní prototypy E-Transitu v provedení skříňová dodávka a podvozek s nejrůznějšími typy nástaveb včetně chladicích boxů nebo postranních sklápěčů. U nás se s testovacími vozy bohužel nesetkáme. Auta budou svěřena firmám z Německa, Norska a Velké Británie.

Hnací soustava má poskytnout výkon až 200 kW a dojezd by měl být až 350 kilometrů dle WLTP metodiky. Samozřejmostí jsou aktualizace na softwaru dálku. Počítá se rovněž s náklady na údržbu o 40 % nižšími v horizontu tří let nebo 180 000 kilometrů. Což by mohla být pro firmy velmi vítaná možnost, jak ušetřit.

Zdroj médií: Ford.

Podobné články