PRÁCE 🧰

Výsledky testu celoročních pneumatik 205/55 R16 2024

6. 5. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Testy pneumatik Testy pneu dle rozměru Rádce motoristy

Přinášíme výsledky testu celoročních pneumatik 205/55 R16 2024 od TireReviews. Tabulku zkušených hodnotitelů ovládly pneu Continental AllSeasonContact 2 a pohořel model Fronway Fronwing AS.

Test celoročních pneumatik 205/55 R16 2024

Celoroční pneumatiky v posledních letech táhnou. Mnohé dokážou svými vlastnostmi konkurovat klasickým letním i zimním pneumatikám, mezi jednotlivými modely jsou však v praxi obrovské rozdíly. I proto pravidelně vzniká celá řada testů, které se snaží napříč segmentem objevit nejzřetelnější rozdíly.

K takovým se řadí také test celoročních pneumatik 205/55 R16 2024 od TireReviews, kterého se zúčastnilo celkem sedm modelů pneumatik. Mezi ně se konkrétně řadí Continental AllSeasonContact 2, Bridgestone Turanza All Season 6, Pirelli Cinturato All Season SF3, Michelin CrossClimate 2, Dunlop Sport All Season, Yokohama BluEarth 4S AW21 a Fronway Fronwing AS.

Testeři se zaměřili na celou řadu aspektů, které u jednotlivých modelů zkoumali a následně je mezi sebou porovnávali. Snažili se zjistit, jaké gumy jsou na tom nejlépe z pohledu ovladatelnosti na suché i mokré vozovce, aquaplaningu, valivého odporu, ceny nebo třeba míry hlučnosti. Výsledná tabulka celoročních pneumatik by měla zájemci přinést jasný obrázek o tom, jaký model celoročních pneu je po zvážení všech aspektů ten nejvhodnější.

Zopakuje Michelin CrossClimate 2 svou dominanci?

Hodnotitelé v testu celoročních pneumatik 205/55 R16 2024 uvedli, že v minulých letech tyto testy poměrně pravidelně ovládal model Michelin CrossClimate 2, který byl ve své kategorii opakovaně zvolen za nejlepší zkoumanou celoroční pneumatiku. Výrobci ale do vývoje celoročních pneumatik dlouhodobě investují obrovské sumy a snaží se, aby i jejich pneumatiky podobné testy ovládly. Pro mnohé řidiče jsou totiž právě výsledky nezávislých odborných testů tím hlavním faktorem, který následně rozhodne o samotné koupi.

Výsledky testů celoročních pneumatik 205/55 R16 2024 od TireReviews každopádně ukázaly, že oproti předchozím rokům se rozdíly a mezery mezi jednotlivými modely snížily. Výsledky jsou dokonce oproti předchozím rokům úplné odlišné a stupně vítězů se poměrně zásadně proměnilo, a to i na té nejvyšší pozici.

Vítězství zamířilo do koncernu Continental

Do čela letošní tabulky se totiž dostaly celoroční pneumatiky Continental AllSeasonContact 2, které se sice řadí mezi dražší, nicméně svými parametry ostatní konkurenty předběhly. Gumy se řadí mezi nejtišší a vykázaly velmi solidní výsledky v případě brzdění na ledu i sněhu. Dobře se chovají i na mokré vozovce a předností je také nízký valivý odpor.

Druhou pozici si v roce 2024 odnesl velmi populární model Bridgestone Turanza All Season 6. Tyto pneumatiky podle hodnotitelů prokázaly dobrou odolnost proti aquaplaningu, solidní cenu i nízké opotřebení. Mezi nevýhody se řadí zejména průměrný valivý odpor a podprůměrné jízdní vlastnosti na sněhu. Testeři po zvážení všech aspektů došli k tomu, že celoroční pneumatiky Bridgestone Turanza All Season 6 jsou ideální pro všechny řidiče, kteří se celoročně pohybují ve městech, kde je sněhová nadílka spíše výjimkou.

Na třetím místě pomyslné tabulky skončil model Pirelli Cinturato All Season SF3, který svou konkurenci předčil zejména s ohledem na jízdu po suchém asfaltu. Pneumatiky se podle expertů dobře chovají na mokré vozovce a nabízí nejlepší odolnost proti aquaplaningu i velmi dobrou přilnavost a ovladatelnost na sněhu. Pneu nejsou hlučné a předností je i velmi dobrá trakce na ledu. Problémem je hlavně vysoká míra opotřebení.

Test celoročních pneumatik 205/55 R16 2024
UmístěníNázev pneumatik
1.Continental AllSeasonContact 2
2.Bridgestone Turanza All Season 6
3.Pirelli Cinturato All Season SF3
4.Michelin CrossClimate 2
5.Dunlop Sport All Season
6.Yokohama BluEarth 4S AW21
7.Fronway Fronwing AS

Celoroční pneu 205/55 R16 s dopravou zdarma

Zdroj info: Tyre Reviews.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články