PRÁCE 🧰

Test celoročních pneumatik 2021

10. 8. 2021 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Testy pneumatik Testy pneu dle roků Testy celoročních pneu Rádce motoristy

Pro toho, kdo moc nenajezdí, mohou celoročky představovat nejlepší volbu z hlediska ekonomického. Pokud alespoň čtyři roky vydrží, je to pro velkou spoustu lidí optimální volba. Je ale samozřejmě třeba počítat s tím, že se jedná o jakýsi kompromis z hlediska jízdních vlastností na suchu i na sněhu a ledu.

Testy celoročních pneu 2021

Než se podíváte, která celoroční pneumatika v testu uspěla a která nikoli, přečtěte si článek, komu se celoroční pneumatiky vyplatí. Na následujících řádcích přinášíme přehled o některých univerzálních pneumatikách a informace, jak v testech celoročních pneu dopadly.

Goodyear Vector 4Seasons Gen3

Poměrně stabilně se na předních příčkách testů umisťuje pneumatika Goodyear Vector 4Seasons Gen3. Jak napovídá název, jedná se už o třetí generaci tohoto pláště, přičemž i ty předchozí byly opravdu povedené. Každopádně tady žádnou slabinu nenajdeme, nezaleknou se vysokých letních teplot, ani hlubokých mrazů. Skvěle se ovládají i v dešti, na ledu dobře drží přímý směr a řízení s nimi je stabilní a přesné. Netrpí na vyšší valivý odpor a nejsou ani přehnaně hlučné. Nelze ale samozřejmě očekávat takový akustický komfort, jako u čistě letních gum.

Celoroční pneu GoodYear s dopravou zdarma

Continental AllSeasonContact

Velmi dobrou volbou pro všechna roční období představuje i Continental AllSeasonContact. V testu britského, velmi respektovaného časopisu Auto Express vyhrála pro svoji univerzalitu. Poskytuje jak skvělé jízdní vlastnosti, tak i překvapivě dobrou zpětnou vazbu řidiči. Navíc je auto obuté do těchto plášťů i krásně tiché při vyšších rychlostech. To dělá z téhle pneumatiky solidní volbu pro ty řidiče, kteří často jezdí po dálnicích.

Celoroční pneu Contitental s dopravou zdarma

Vredestein Quatrac

Vredestein není u nás zrovna známá značka, ale její pláště Quatrac jsou excelentní. Ocenil je německý Autobild a vynikají především ovladatelností a brzdným výkonem. Umí poskytnout i nějakou tu zpětnou vazbu do řízení a drobnou nevýhodou je jejich vyšší valivý odpor. Pořád je to ale nadprůměrně kvalitní celoroční pneumatika.

Nokian Weatherproof

U nás hodně populární mezi celoročkami jsou Nokian Weatherproof. Vynikají především na sněhu a ledu, kde těžko hledají konkurenta a překonávají i spoustu zimních pneumatik. Na suché vozovce už se mohou projevit jejich limity, ale stále poskytují nadprůměrné jízdní vlastnosti. Když se začteme do hodnocení uživatelů, kteří s těmito Nokiany už něco najezdili, zjistíme, že si pochvalují i jejich tichost a velmi dobrou spotřebu, což znamená nízký valivý odpor. Doporučili bychom je těm řidičům, kteří nemají potřebu na suchém asfaltu jezdit na limitu, ale chtějí především jistotu v zimě.

Celoroční pneu Nokian s dopravou zdarma

Michelin CrossClimate

Michelin CrossClimate jsou posledními gumami našeho výběru. Jsou stavěné spíš na letní provoz, kde vynikají zejména za deště. Umí totiž velmi efektivně odvádět vodu a předcházet tak aquaplaningu. V zimě nejsou úplně špatné, ale patrně vlivem opravdu spíš letního vzorku a směsi, vykazují horší adhezi na sněhu a na ledu při rozjezdu snáze proklouznou. Poslouží dobře těm řidičům, kteří se přes zimu pohybují spíše ve městě, případně se na cesty nevydávají, když hustě sněží nebo je vozovka jeden velký led.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články