PRÁCE 🧰

Jaké vybrat celoroční pneu v rozměru 205/55 R16?

4. 4. 2023 7 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Testy pneumatik Testy pneu dle rozměru Testy celoročních pneu Rádce motoristy

Výběr správných pneumatik pro vaše vozidlo je klíčovým faktorem pro bezpečnost a pohodlí při jízdě. V tomto článku se zaměříme na nejlepší celoroční pneumatiky v rozměru 205/55 R16, které jsou vhodné pro většinu běžných vozidel a podmínek na silnicích.

Výběr celoročních pneumatik v rozměru 205/55 R16

Existuje mnoho různých druhů pneumatik, pokud hledáte pneumatiky, které vám umožní jezdit po celý rok bez nutnosti měnit je v závislosti na počasí, může být pro vás ideální volbou celoroční pneumatika. Je důležité mít na paměti, že i ty nejlepší celoroční pneumatiky nejsou obvykle tak specializované jako letní nebo zimní pneumatiky, a proto nemusí dosahovat stejně dobrých výkonů na suchu, mokru nebo sněhu jako specializované pneumatiky pro tyto podmínky.

Rozměr pneumatik 205/55 R16 se často používá na vozidlech střední třídy a vyšší třídy, jako jsou například Audi A3, BMW řady 3, Mercedes-Benz třídy C, Volkswagen Golf, Škoda Octavia a další podobné modely. 

Prémiová třída celoročních pneumatik

V prémiové třídě celoročních pneumatik v rozměru 205/55 R16 se nachází několik vynikajících modelů, které se snaží kombinovat výkon a bezpečnost v různých podmínkách. Tyto pneumatiky mají vysokou trakci na suchu i mokru, dobré jízdní vlastnosti a výdrž. Jsou ideální pro řidiče, kteří potřebují nekompromisní výkon po celý rok, bez nutnosti měnit pneumatiky v závislosti na počasí.

V této kategorii najdete renomované značky, jako jsou Michelin, Continental, Goodyear, Pirelli a další. Cena těchto pneumatik se může pohybovat výrazně výše než u ostatních kategorií, ale stojí za to investovat do kvalitních celoročních pneumatik, které zaručí vysoký výkon a bezpečnost na silnici.

Nokian Seasonproof

Pneumatiky Nokian Seasonproof jsou celoroční pneumatiky navržené pro pohodlnou a bezpečnou jízdu v různých podmínkách po celý rok. Mají asymetrický dezén a díky svému designu a materiálům jsou Nokian Seasonproof považovány za jedny z nejlepších celoročních pneumatik na trhu. Pneumatiku v požadovaném rozměru aktuálně k cenám v březnu 2023 zakoupíte v průměru za 2 000 korun.

Bridgestone Weather Control A005 Evo

Bridgestone Weather Control A005 je typ celoroční pneumatiky navržený pro optimální výkon a bezpečnost v široké škále povětrnostních podmínek. Podle různých recenzí a hodnocení uživatelů se zdá, že Bridgestone Weather Control A005 je všeobecně považován za kvalitní a spolehlivou pneumatiku s vynikajícími výkonnostními vlastnostmi v různých povětrnostních podmínkách. Někteří uživatelé však zaznamenali mírné snížení výkonu na extrémně mokrém povrchu a vyšší opotřebení, zejména pokud jsou používány při vysokých teplotách. Pneumatiku je možné pořídit v průměru za 2 100 korun.

Continental AllSeasonContact

Někteří uživatelé si také všimli zlepšení výkonu ve srovnání s předchozími verzemi Continental all-season pneumatik, zejména v oblasti stability a kontroly při vyšších rychlostech. Nicméně, někteří uživatelé zaznamenali mírné snížení výkonu na suchém povrchu a vyšší hladinu opotřebení v porovnání s letními pneumatikami. Pneumatiku v požadovaném rozměru aktuálně k cenám v březnu 2023 zakoupíte v průměru za 2 100 korun.

Dunlop Sport All Season

Pneumatika Dunlop Sport All Season nabízí dobrou přilnavost na mokrém a suchém povrchu a solidní trakci na sněhu. Někteří uživatelé také zmiňují, že tato pneumatika má dobrou ovladatelnost a přesnost řízení. Pneumatiky Dunlop Sport All Season 205/55 R16 lze pořídit v průměru za 2 040 korun.

Michelin CrossClimate+

Pneumatika Michelin CrossClimate+ má asymetrický dezén vzorku s velkými bloky a otevřenými drážkami, které umožňují rychlé odvádění vody a sněhu. Toto zlepšuje přilnavost a ovladatelnost na mokrých, sněhových a blátivých silnicích. Pláště Michelin CrossClimate+ 205/55 R16 je možné v průměru pořídit za 2 400 korun.

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3

V porovnání s předchozími generacemi pneumatik Goodyear Vector 4Seasons, tato generace poskytuje vylepšený výkon na suchých silnicích a zlepšenou trakci na sněhu. Tyto pneumatiky se také vyznačují nízkým valivým odporem, což znamená, že mohou pomoci snížit spotřebu paliva a emise CO2. Pneumatiky Goodyear Vector 4Seasons je možné pořiďte v průměru za 2 200 korun.

Falken Euroall Season AS210

Pneumatiky Falken disponují křemíkovými částečkami, které mohou zlepšit trakci. Směs pneumatik zajišťuje vysoký kilometrový nájezd. Pneumatiky je možné pořídit v rozměru 205/55 R16 v průměru za 1 700 korun.

Pirelli Cinturato All Season SF2

Pirelli Cinturato All Season SF2 mají asymetrický dezén se silnými bloky a širokými drážkami, což umožňuje lepší trakci na mokrých a zasněžených silnicích. Pirelli Cinturato All Season SF2 mají asymetrický dezén se silnými bloky a širokými drážkami, což umožňuje lepší trakci na mokrých a sněhových silnicích. Pneumatiky lze v průměru pořídit za 2 100 korun.

Prémiové celoroční pneumatiky 205/55 R16 s dopravou zdarma

Střední třída celoročních pneumatik

Střední třída celoročních pneumatik zahrnuje pneumatiky s vyváženým poměrem mezi výkonem a cenou. Střední třída pneumatik může být ideální volbou pro majitele vozidel, kteří potřebují celoroční pneumatiky, ale nechtějí investovat příliš mnoho peněz do pneumatik vyšší třídy. Tyto pneumatiky mají obvykle dobré hodnocení v testech a recenzích a nabízejí solidní výkon v různých podmínkách za rozumnou cenu. V této kategorii najdete značky, jako jsou Hankook, Firestone, Uniroyal, Fulda a další.

Kumho HA32

Nezávislé testy ukázaly, že pneumatiky Kumho HA32 mají dobrý výkon na mokrých silnicích včetně brzdění na mokru. Nicméně, na suchých silnicích mají poměrně nízkou přilnavost v zatáčkách a může mít delší brzdnou dráhu než některé jiné pneumatiky v této kategorii. Pneumatiky Kumho Solus 4S HA32 lze pořídit v průměru za 1 600 korun.

Hankook KINERGY 4S 2 H750

Hankook KINERGY 4S 2 H750 je celoroční pneumatika s asymetrickým dezénem, která byla navržena pro osobní vozidla střední a vyšší třídy. Recenze uživatelů také hodnotí Hankook KINERGY 4S 2 H750 pozitivně, zejména pro její tichou jízdu a nízkou spotřebu paliva. Pneumatiky je možné v rozměru 205/55 R16 pořídit v průměru za 1 800 korun.

Uniroyal All Season Expert 2

Uniroyal All Season Expert 2 je celoroční pneumatika, která je navržena pro malé a střední osobní vozy. Tato pneumatika využívá technologii Shark Skin, což je asymetrický dezén, který zlepšuje výkon na mokrých silnicích. Pneumatiky lze v průměru pořídit za 1 800 korun.

Fulda MultiControl

Fulda MultiControl je celoroční pneumatika určená pro osobní vozidla střední třídy. V nezávislých testech byla tato pneumatika hodnocena jako solidní volba pro každodenní použití v různých podmínkách. Pneumatiku v požadovaném rozměru aktuálně k cenám v březnu 2023 zakoupíte v průměru za 1 800 korun.

Celoroční pneumatiky 205/55 R16 střední třídy s dopravou zdarma

Ekonomická třída celoročních pneumatik

Ekonomická třída celoročních pneumatik se zaměřuje na nízkou pořizovací cenu. Tyto pneumatiky obvykle nevykazují tak vysoký výkon jako prémiové nebo střední třída, ale jsou vhodné pro řidiče s menším rozpočtem, kteří hledají spolehlivé a cenově dostupné pneumatiky.  Struktura dezénu a směs ekonomických pneumatik nemusí prokazovat takové výkony jako pláště prémiových značek, což může mít vliv na jízdní vlastnosti a výkon v náročných podmínkách. Přesto mohou být vhodné pro běžné městské použití nebo pro řidiče, kteří nejezdí velké vzdálenosti nebo často nejezdí v extrémních podmínkách. V této kategorii najdete značky, jako jsou Fortune, Sava, Barum, Laufenn a další.

Fortune FSR401

Tyto pneumatiky jsou vhodné pro uživatele osobních automobilů a SUV, kteří hledají cenově dostupné pneumatiky, které nabízejí dobrý poměr ceny a výkonu. Fortune FSR401 má symetrický dezén s pěti žebry a širokými žlábky, což umožňuje lepší trakci a odvod vody z povrchu silnice za mokra. Pláště Fortune FSR401 FitClime je možné v průměru pořídit za 1 500 korun.

Sava Adapto HP

Tato pneumatika je vhodná pro menší a střední vozy. Má dobrý výkon na suchém a mokrém povrchu a je také schopná zvládnout sněhové podmínky. Patří mezi levnější možnosti celoročních pneumatik. Pneumatiky můžete pořídit v průměru za 1 500 korun.

Barum Quartaris AllSeasons

Barum Quartaris AllSeasons je univerzální pneumatika, která byla navržena tak, aby se vypořádala se všemi klimatickými podmínkami během celého roku. Tato pneumatika poskytuje spolehlivost, bezpečnost a výkon za rozumnou cenu. Pneumatiky Barum Quartaris AllSeasons lze pořídit za 1 500 korun.

Laufenn G Fit 4S

Tyto pneumatiky jsou ideální pro řidiče, kteří hledají univerzální pneumatiku, která dokáže zvládnout různé klimatické podmínky během celého roku, aniž by museli přecházet mezi letními a zimními pneumatikami. Pláště Laufenn G Fit 4S v rozměru 205/55 R16 je možné pořídit v průměru za 1 500 korun.

Celoroční pneu 205/55 R16 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Zdroj info: ADAC, AutoBild.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články