PRÁCE 🧰

Které se vyplatí celoroční pneumatiky 195/65 R15?

2. 5. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Hledáte nové pneumatiky pro svůj automobil a váháte mezi letními a zimními pneumatikami? Pokud ano, možná je pro vás ideální volbou celoroční pneumatika. V tomto článku se zaměříme na celoroční pneu 195/65 R15 test a prozkoumáme vlastnosti a výhody této velikosti pneumatik.

Celoroční pneu 195/65 R15, které se vyplatí?

Rozměr pneumatik 195/65 R15 je poměrně běžný a můžeme je najít na mnoha typech vozidel. Mezi vozidly, která používají tuto velikost pneumatik, patří například Volkswagen Golf, Škoda Octavia, Toyota Corolla, Ford Focus, Honda Civic, Renault Megane, Kia Ceed a mnoho dalších. Tento rozměr se nejčastěji používá u středně velkých osobních automobilů a kompaktních SUV.

Pneumatiky v rozměru 195/65 R15 jsou velmi běžným typem pneumatik a používají se na mnoha osobních automobilech. Tyto pneumatiky mají šířku 195 mm, výšku profilu 65 % ze šířky a průměr 15 palců. Jsou k dispozici v různých typech, včetně letních, zimních a celoročních pneumatik.

Letní pneumatiky v tomto rozměru jsou navrženy pro optimální výkon za suchých a mokrých podmínek. Mají vylepšenou kontrolu a stabilitu při brzdění a jízdě v zatáčkách. Zimní pneumatiky jsou vybaveny speciálním dezénem a materiály, které umožňují lepší přilnavost na sněhu a ledu. Celoroční pneumatiky v tomto rozměru jsou vyvinuty tak, aby poskytovaly výkonnost a bezpečnost po celý rok, ať už je suché, mokré, nebo sněhové počasí.

Pneumatiky v rozměru 195/65 R15 mají také vysokou nosnost a jsou vhodné pro středně velké a větší osobní automobily. Mohou být vyrobeny z různých materiálů, jako je silikonová guma nebo směs s křemíkem, což umožňuje odolnost proti opotřebení a delší životnost.

Pneumatiky prémiové třídy

Nokian Tyres

Nokian Seasonproof je pneumatika určena pro osobní vozy a nabízí vysokou bezpečnost při jízdě na mokrém i suchém povrchu, stejně jako na sněhu a lehké námraze. Má také speciální bloky na bocích, které zlepšují přilnavost na sněhu a ledu, a snižují riziko poškození pneumatiky. Pláště je možné pořídit v průměru za 2 100 korun za kus.

Bridgestone

Bridgestone Weather Control A005 EVO je pneumatika s vysokou výkonností na suchých i mokrých silnicích, stejně jako na sněhu. Má nízkou hladinu hluku a dobrý komfort při jízdě. Celoroční pneumatiky v rozměru 195/65 r15 si můžete pořídit v průměru za 1 800 korun za kus.

Continental

Continental AllSeasonContact - pneumatika s vysokou výkonností na suchých i mokrých silnicích a také na sněhu. Má nízkou hladinu hluku a dobrý komfort při jízdě. Pneumatiky je možné pořídit v průměru za 1 800 korun za kus.

Dunlop

Dunlop Sport All Season - pneumatika s vysokou výkonností na suchých i mokrých silnicích a také na sněhu. Má nízkou hladinu hluku a dobrý komfort při jízdě. Celoroční pneu v rozměru 195/65 r15 pořídíte v průměru za 1 700 korun.

Pneumatiky střední třídy

Kumho

Kumho Solus 4S HA32 - celoroční pneumatika s vysokou výkonností na suchých i mokrých silnicích a také na sněhu. Má nízkou hladinu hluku a dobrý komfort při jízdě. Pláště je možné pořídit v průměru za 1 400 korun za kus.

Hankook

Hankook Kinergy GT H436 - pneumatika pro celoroční použití s nízkou spotřebou paliva a vysokou životností. Má vynikající trakci na mokru a suchu a je velmi odolná proti aquaplaningu. Pneumatiku lze pořídit v průměru za 1 600 korun.

Firestone

Pneumatiky Firestone Multiseason 2 jsou navrženy tak, aby poskytovaly vynikající výkon v různých klimatických podmínkách. Pneumatiky mají kvalitní adhezi, vysokou stabilitu a dobrý řídicí charakter. Tyto pneumatiky mají vysokou odolnost proti aquaplaningu a snižují riziko smyku na mokrém povrchu. Pneumatiku střední třídy lze pořídit v průměru za 1 500 korun.

Fulda

Pneumatiky Fulda MultiControl jsou navrženy tak, aby poskytovaly vynikající výkon v různých podmínkách a počasích. Díky jejich inovativnímu dezénu mají dobré vlastnosti jak na suchém, tak i na mokrém povrchu. Pláště je možné pořídit v průměru za 1 600 korun za kus.

Pneumatiky ekonomické třídy

Fortune

Fortune FSR401 poskytují vynikající výkon v různých podmínkách. Mají speciální vzorek dezénu, který zajišťuje vynikající trakci a brzdný výkon. Tyto pneumatiky mají vysokou odolnost proti aquaplaningu a dobré vlastnosti brzdění na mokrém povrchu, což zvyšuje bezpečnost při jízdě. Tyto pneumatiky také poskytují vysokou stabilitu a kontrolu nad vozem. Pořídit si je můžete v průměru za 1 200 korun za kus.

Sava

Celoroční pneumatiky Sava ALL WEATHER poskytují dobrý výkon na suchém i mokrém povrchu. Mají inovativní dezén s velkým počtem lamel, které zlepšují trakci a brzdnou dráhu. Pneumatiky Sava jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a mají zvýšenou odolnost proti opotřebení a poškození. Pneumatiky nižší třídy je možné pořídit v průměru za 1 300 korun.

Barum

Barum Quartaris mají asymetrický dezén, který zajišťuje vysokou trakci a brzdnou vzdálenost. V zimě poskytují dobrou výkonnost na sněhu a ledu. Díky lamelám a speciální směsi gumy zajišťují stabilitu a kontrolu nad vozem. Pneumatiky Barum lze zakoupit v průměru za 1 300 korun.

Laufenn

Laufenn G FIT 4S jsou vhodné pro řidiče, kteří hledají pneumatiky s dobrými vlastnostmi na suchém i mokrém povrchu za přijatelnou cenu. Tyto pneumatiky jsou vhodné pro vozidla střední a nižší třídy. Pneumatiku Laufenn v rozměru 195/65 R15 lze pořídit v průměru za 1 200 korun.

Celoroční pneu 195/65 R15 s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články