PRÁCE 🧰

Celoroční pneumatiky 195/65 R15: Nejlepší tipy pro rok 2024

26. 10. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Uvažujete o výběru nových pneumatik pro svůj vůz a tápete mezi letními a zimními sadami? Možná pro vás bude nejlepší volbou celoroční pneumatika. V tomto článku se hlouběji podíváme na test pneumatik o rozměru 195/65 R15 a prozkoumáme, jaké vlastnosti a výhody tento konkrétní rozměr pneumatik nabízí.

Celoroční pneu 195/65 R15: Nejlepší tipy pro rok 2024

Pneumatiky s rozměrem 195/65 R15 jsou poměrně běžné a používají se na mnoha typech vozidel, včetně osobních automobilů, SUV a terénních vozů. Mezi vozidly, která používají tuto velikost pneumatik, patří například Volkswagen Golf, Škoda Octavia, Toyota Corolla, Ford Focus, Honda Civic, Renault Megane, Kia Ceed a mnoho dalších.

Rozměr pneumatik

První tři čísla označují šířku pneumatiky v milimetrech. Druhé dvě čísla označují výšku profilu pneumatiky v procentech ze šířky. Písmeno R označuje radiální konstrukci pneumatiky. Poslední dvě čísla označují průměr ráfku v palcích. Pneumatiky 195/65 R15 jsou tedy 195 mm široké, 65 % šířky vysoké a mají 15palcový ráfek.

Ceny u uvedených pneumatik se mohou lišit v závislosti na období a obchodu, kde nakupujete.

Pneumatiky ekonomické třídy

Fortune

Fortune FSR401 jsou celoroční pneumatiky s vynikajícím výkonem na suchu, mokru i na sněhu. Mají speciální vzorek dezénu, který zajišťuje dobrou trakci a brzdný výkon. Pořídit si je můžete v průměru za 1 100 korun za kus.

Barum

Zkušenosti zákazníků s celoročními pneumatikami Barum QUARTARIS 5 jsou obecně pozitivní. Pneumatiky jsou oceňovány za dobrý výkon na suchu, mokru i na sněhu. Zejména jsou chváleny za dobrou přilnavost, ovladatelnost a brzdnou dráhu. Celoroční pneumatiky Barum QUARTARIS 5 v rozměru 195/65 R15 stojí zhruba 1 300 korun za kus.

Sava

Celoroční pneumatiky Sava ALL WEATHER přinášejí výborný výkon na různých typech povrchů, ať už je cesta suchá či mokrá. Tyto pneumatiky jsou vybaveny inovativním dezénem, který obsahuje velký počet lamel, což pozitivně ovlivňuje trakci a brzdnou dráhu vozidla. Vyráběny jsou z kvalitních materiálů, což zvyšuje jejich odolnost vůči opotřebení a poškození. Ačkoliv se jedná o pneumatiky nižší třídy, lze je pořídit za přijatelnou cenu, průměrně kolem 1 400 korun.

Celoroční pneu 195/65 R15 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Firestone

Zkušenosti zákazníků s celoročními pneumatikami Firestone MULTISEASON 2 jsou většinou kladné. Na suchu poskytují pneumatiky Firestone MULTISEASON 2 vynikající přilnavost a kontrolu. Díky tomu jsou bezpečné a s jistotou se ovládají i při vysokých rychlostech. Někteří zákazníci si stěžují na krátkou životnost pneumatik nebo na to, že nejsou tak tiché, jak by si představovali. Pneu pořídíte v průměru za 1 600 korun.

Fulda

Pneumatiky Fulda MultiControl byly koncipovány s cílem zajistit vynikající výkonnost ve všech možných podmínkách a za jakéhokoliv počasí. Díky jejich inovativnímu dezénu přinášejí vynikající vlastnosti jak na suchých, tak na mokrých površích. Tyto pláště lze obvykle pořídit za průměrnou cenu kolem 1 700 korun za jeden kus.

Kumho

Kumho Solus 4S HA32 jsou celoroční pneumatiky s vynikajícím výkonem za všech podmínek. Jsou tiché a pohodlné a pořídíte si je za 1 350 korun za kus.

Celoroční pneumatiky 195/65 R15 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky prémiové třídy

Continental

Continental AllSeasonContact jsou celoroční pneumatiky s vynikajícím výkonem za všech podmínek. Na suchu, mokru i na sněhu poskytují bezpečnou a pohodlnou jízdu. Cena je v průměru 1 900 korun za kus.

Michelin

Pneumatiky Michelin CrossClimate 2 ve velikosti 195/65 R15 95V jsou univerzální celoroční pneumatiky, které nabízejí výborný výkon a bezpečnost ve všech ročních obdobích. Pokud hledáte univerzální pneumatiky, které vám umožní pohodlnou jízdu po celý rok bez potřeby střídání pneumatik mezi letní a zimní sezonou, Michelin CrossClimate 2 by mohly být dobrou volbou pro vás. Tyto pláště lze obvykle pořídit za průměrnou cenu kolem 2 000 korun za jeden kus.

Bridgestone

Bridgestone Weather Control A005 EVO jsou celoroční pneumatiky, které nabízejí vynikající výkon na suchých, mokrých i zasněžených silnicích. Mají nízkou hladinu hluku a dobrý komfort při jízdě na suchu, mokru i na sněhu poskytují vynikající výkon a bezpečnost. Disponují také nízkou hladinu hluku, což přispívá k pohodlí při jízdě. Celoroční pneumatiky v rozměru 195/65 R15 stojí zhruba 1 900 korun za kus. Cena se může lišit, ale obvykle se pohybuje v tomto rozpětí.

Prémiové celoroční pneumatiky 195/65 R15 s dopravou zdarma

Zdroj info: Autoklub České republiky, Test Pneumatik, Pneumatiky.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články