PRÁCE 🧰

Jaké jsou vlastnosti celoročních pneu Barum a vyplatí se?

26. 4. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Hledáte pneumatiky, které vám nabídnou výkon pro všechny roční období? Pak byste mohli být spokojeni s celoročními pneumatikami od firmy Barum, která je známá pro svou kvalitu a spolehlivost. V tomto článku si přiblížíme vlastnosti a výhody celoročních pneumatik Barum.

Celoroční pneumatiky Barum - vyplatí se?

Barum je česká společnost, která se specializuje na výrobu pneumatik pro osobní a nákladní automobily. Společnost byla založena v roce 1924 v Otrokovicích a od té doby se stala jedním z nejvýznamnějších výrobců pneumatik v České republice. V roce 1992 byla společnost Barum zakoupena německou společností Continental, která se stala majoritním vlastníkem. V současné době Barum vyrábí pneumatiky pro široké spektrum vozidel, včetně osobních automobilů, nákladních vozidel, autobusů a zemědělských strojů. Pneumatiky Barum jsou známé svou kvalitou a spolehlivostí a jsou oblíbené mezi řidiči v České republice i v zahraničí.

Výhody celoročních pneumatik Barum

Celoroční pneumatiky Barum nabízejí několik výhod pro řidiče, kteří preferují jedny pneumatiky pro celý rok. Jednou z hlavních výhod je možnost snadného a pohodlného použití pneumatik po celý rok bez nutnosti jejich výměny v zimní a letní sezóně. Díky tomu odpadá povinnost každoročního zdlouhavého přezouvání. Návštěvu pneuservisu byste však neměli vynechávat. Alespoň jednou ročně je třeba zkontrolovat stav podvozku a geometrie kol.

Další výhodou je, že univerzální pneumatiky Barum jsou navrženy tak, aby zvládaly různé povětrnostní podmínky, včetně sněhu a ledu, což zajišťuje bezpečnou jízdu po celý rok. Navíc pneumatiky Barum jsou cenově dostupné a nabízejí dobrý poměr cena/výkon, což je pro mnoho řidičů důležitým kritériem při výběru pneumatik.

Barum Quartaris 5

Celoroční pneu pro osobní automobily nabízející dobrý brzdný výkon na sněhu s dezénem optimalizovaným pro zimní podmínky a zajišťujícím bezpečnou jízdu a krátkou brzdnou dráhu na zasněžených silnicích. Pneumatika je mimořádně stabilní a výsledkem je přesné ovládání vozidla a dobrá brzdná dráha také na suché vozovce. Pneumatika nabízí také efektivní ochranu proti aquaplaningu, čímž zvyšuje bezpečnost jízdy na mokré vozovce. Celoroční pneu Barum Quartaris 5 v rozměru 165/70 R14 pořídíte v průměru za 1 100 korun.

Barum Vanis AllSeason

Hospodárná celoroční pneu pro dodávky a obytné vozy se speciálně vyvinutou novou směsí High Mileage Van Compound s vysokým podílem nejnovější generace siliky zajišťující vynikající kilometrový výkon a spolehlivou přilnavost na každém povrchu za rozličného počasí. Pneumatika Vanis AllSeason využívá pro zimní výkon hluboké a široké drážky namísto mnoha jemných lamel, které vede k lepší ovladatelnosti a lepšímu brzdnému výkonu ve všech jízdních situacích. Celoroční pneu Barum Vanis AllSeason 195/70 R15 pořídíte průměrně za 1 900 korun.

Celoroční pneu Barum s dopravou zdarma

Alternativní značky ekonomické třídy

Do ekonomické třídy kromě české Barumky patří také pneumatiky Fortune, Sava, Matador a Laufenn.

Fortune FSR401

Tato pneumatika je ideální volbou pro majitele osobních vozidel, kteří hledají kvalitní pneumatiky za dostupnou cenu. Fortune FSR401 má symetrický dezén s pěti žebry a širokými žlábky, což zajišťuje lepší trakci a účinné odvádění vody z povrchu silnice při dešti. Tyto pláště v rozměru 165/70 R14 lze pořídit v průměru za 990 korun.

Sava Adapto HP

Sava Adapto HP je celoroční pneumatika od společnosti Sava, která patří do skupiny Goodyear. Sava Adapto HP se vyznačuje vysokou trakcí a ovladatelností v zimních podmínkách, stejně jako vysokou stabilitou a přesností v jízdě v letních podmínkách. Díky tomu se tato pneumatika stává populární volbou pro řidiče, kteří chtějí snížit náklady a nepotřebují měnit pneumatiky podle sezóny. Pořídit si je můžete v rozměru 165/70 R14 v průměru za 1 000 korun.

Laufenn G Fit 4S

Laufenn patří pod koncern korejského Hankooku. Laufenn G Fit 4S má asymetrický dezén, což zajišťuje lepší ovladatelnost a brzdění na suchu i mokru a disponuje speciální směsí gumy pro zlepšení trakce na sněhu a ledu. Pořídit si ji můžete v rozměru 165/70 R14 v průměru za 1 100 korun.

Matador MP62 All Weather EVO

Matador MP62 All Weather EVO jsou celoroční pneumatiky vyráběné slovenskou společností Matador. Mají asymetrický dezén, který umožňuje lepší výkon na mokru a suchu, a příčné drážky, které zlepšují odvod vody a snižují riziko aquaplaningu. Matador MP62 All Weather EVO také nabízí dobrý komfort jízdy a nízkou hlučnost. V rozměru 165/70 R14 si ji můžete pořídit v průměru za 1 100 korun.

Levné celoroční pneu s dopravou zdarma

Zdroj info: Barum, Pneumatiky, Continental.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články