PRÁCE 🧰

Pneumatiky Barum, vše o značce a kde koupit

14. 9. 2020 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Česká společnost, specializující se na pneumatiky, Continental Barum s.r.o. založena roku 1924. Dnes vyrábí více než 21 milionů pneumatik ročně a jsou součástí společnosti Continental AG, která je jedním z hlavních výrobců v Evropě

Souhrnné informace

Společnost Continental Barum s.r.o. byla založena v roce 1924. Za úspěch společnosti mohlo vizionářské trio: Baťa, Rubena a Mitas, kteří v roce 1948 založili továrnou v českém městě Zlín.

Logo Barum

Jedním z hlavních cílů bylo vytvořit kvalitní, odolné a cenově dostupné pneumatiky, což se brzy naplnilo a Barum předvedl své nejlepší vlastnosti na mezinárodních závodech v letech 1931 až 1960 vozidla s pneumatikami Barum vyhráli několik motoristických soutěží.

Důležitým milníkem pro firmu Barum byl rok 1993 kdy proběhla fúze s německou firmou Continental. Dnes Barum vyrábí více než 21 milionů pneumatik ročně a je jednou z nejefektivnějších společností na světě.

Nabídka pneu podle období

Jak se daří Barum pneumatikám v testech?

Společnost Barum Continental byla první v České republice, která obdržela certifikát za splnění ekologických norem ISO 14 001 a EMAS.

Značka Barum se v roce 2020 stala nejoblíbenější volbou spotřebitelů a získala ocenění pro nejlepší zimní a letní pneumatiky. Nejprodávanější letní pneumatiky se staly Barum Bravuris 5HMkteré si v testu letních pneumatik 2021 ADAC odnesli 3,4 bodů z 5. 

Pneumatiky Barum s dopravou zdarma

Autobild v roce 2020 provedl test brzdné dráhy celoročních pneumatik, test probíhal na mokru i suchu a brzdilo se ze 100km/h. Pneumatiky Barum Quartaris 5 205/55 R16 se umístili na 18. místě s brzdnou dráhou na suchu 46 m a na mokru 50 m. Nejlépe hodnocené celoroční pneumatiky se stali Goodyear Vector 4Seasons Gen-3, které měli brzdnou dráhu na suchu 41,6 m a na mokru 47 m.

V testu letních pneumatik 255/55 R18, byli otestovány pneumatiky pro SUV, jako je například Audi Q7, Mercedes.Benz GLE a BMW X5. Test probíhal také v terénu a na prvním místě se umístily pneumatiky Michelin Pilot Sport 4 SUV dále Vredestein Ultrac Satin a Barum se umístil na 6. místě s pneumatikama Bravuris 5 HM SUV. 

Víte, co znamenají rozměry pneumatik 225/45 R17 nebo 205/55 R16? Jak číst označení rozměrů pneumatik jsme pro Vás sepsali v následujícím článku. Pokud máte zájem o více užitečných tipů a rad v oblasti pneumatik, můžete navštívit našeho rádce Portálu řidiče.

Přednosti pneumatik Barum

  • Skvělý poměr cena/výkon
  • Výroba v Evropě 
  • Člen skupiny Continental

Nevýhody pneumatik Barum

  • Celoroční pneumatiky se umisťují na špatných místech

Zajímavosti o značce Barum

Společnost Continental Barum otevřela v roce 2016 novou halu za 4.2 miliardy korun. Plánovaná výrobní kapacita je 700 000 těžkých nákladních plášťů ročně. 

Barum již od roku 1971 pořádá Rally závod ve Zlíně a dnes jsou tyto závody součástí Mistrovství Evropy v Rally.

Barum Czech Rally Zlín

Videa o pneumatikách Barum

Zdroj médií: Barum, Internet, YouTube.

Podobné články