PRÁCE 🧰

Vyčištění váhy vzduchu - je to dobrý nápad? A čím ji vyčistit?

21. 4. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Zlobící váha vzduchu umí zvednout spotřebu a snížit výkon, takže nejčastějším a logickým krokem je v takovém případě výměna. Nabízí se ale další možné řešení - vyčištění.

Čištění váhy vzduchu

Články na téma váha vzduchu:

  1. Co způsobuje špatná váha vzduchu
  2. Čištění váhy vzduchu - právě čtete
  3. Co je váha vzduchu?
  4. Váha vzduchu – čištění

Když už není co pokazit...

Váha vzduchu je poměrně citlivé měřicí zařízení. Obecně se příliš nedoporučuje její čistění a už vůbec ne tlakovým vzduchem nebo něčím takovým. Zejména náchylný je snímač s vyhřívaným filmem, u kterého je riziko poškození dost vysoké. Na druhou stranu, když už je váha vzduchu vadná a člověk se smíří s její výměnou, tak není moc co pokazit a za pokus to stojí. Zároveň je ale dobré si domněnku o vadné váze potvrdit napojením auta na diagnostiku.

Samotný proces čištění je ideální začít odpojením autobaterie a následně lokalizací modulu váhy vzduchu. Odpojte konektor a následně šrouby, na kterých je modul váhy vzduchu upevněn a vytáhněte ho ven. Následně jednoduše aplikujte buď isopropylalkohol nebo nějaký speciální čistič k tomu určený (poměrně populární je třeba ten od Liqui Moly). Senzor vyčistěte a namontujte zpět.

Čištění váhy vzduchu není navždy

Pokud se proces povedl, můžete si gratulovat. Praxe však ukáže, že dost často při čištění dojde k poškození váhy vzduchu a její úplné destrukci, případně je efekt jen dočasný a za pár set kilometrů se problém projeví znovu. Pak už nelze doporučit nic jiného, než výměnu vadného modulu za nový.

Zdroj médií: Pxhere.

Podobné články