PRÁCE 🧰

Tyre Reviews: Test zimních pneumatik v rozměru 225/45 R17 2023

26. 11. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Testy pneumatik Testy pneu dle rozměru Testy zimních pneu Rádce motoristy

Přemýšlíte nad novými zimními pneumatikami? My se dnes podíváme na test webu Tyre Reviews.

Tyre Reviews: Test zimních pneumatik v rozměru 225/45 R17 2023

Web Tyre Reviews testoval v roce 2023 hned 24 zimních pneumatik v rozměru 225/45 R17 a to v následujících disciplínách:

  • Brzdná dráha na suchu
  • Brzdná dráha na mokru
  • Ovladatelnost na suchu
  • Ovladatelnost na mokru
  • Zrychlování, brzdění a ovládání na sněhu a ledu
  • Valivý odpor
  • Komfort

A jak nakonec dopadly?

Test zimních pneumatik provedený společností Tyre Reviews v roce 2023 je značně komplexní a nezaujatý. Tento test zahrnuje široký výběr pneumatik od různých výrobců a pokrývá různé cenové kategorie. Testovací protokol je propracovaný a zahrnuje všechny důležité oblasti výkonu zimních pneumatik.

Vítězem testu se staly pneumatiky Continental WinterContact TS 870 P, které disponují působivou ovladatelností na suchu, dobrým bržděním na mokré vozovce, vysokou úrovní komfortu a jedním z nejnižších koeficientů valivého odporu. Mají střední ovladatelnost za mokra a průměrnou odolnost proti aquaplaningu. „Třetí místo obsadila Continental WinterContact TS 870 P, což je pneumatika, kterou si můžete koupit, pokud chcete ušetřit palivo nebo jezdit s elektrickým vozem, případně hybridem, protože v testu měla zdaleka nejnižší valivý odpor. Měla také jeden z nejlepších výkonů na suchu a vynikající přilnavost na mokru. Na sněhu to bylo o něco slabší než nejlepší pneumatiky v testu, ale u brzdění na sněhu a ovladatelnosti to bylo méně než 4 %, takže to nebyla velká mezera.“

Na druhém místě se v testu se umístily také pneumatiky Michelin Pilot Alpin 5, které byly skvělé v brzdění a ovládání na suchu, měly nejvyšší úroveň komfortu a mimořádně dobré byly na mokru i sněhu. Mají průměrný valivý odpor, průměrnou ochranu proti aquaplaningu a vysokou nedotáčivost na suchu. „Michelin Pilot Alpin 5 předběhl Bridgestone, ale s tak malým množstvím, že je oba nazýváme vítězi testu. Pneumatiky Michelin byly na sněhu téměř nedotknutelné, zejména ovladatelnost na sněhu a na suchu byly skvělé a na mokru jedny z nejlepších. Neměly tak dobrý valivý odpor jako Bridgestone, které skončily téměř o 10 % pozadu, ale v každé jiné kategorii byla tato pneumatika vynikající. Velmi působivá pneumatika.“

Třetí místo obsadily pláště značky Goodyear UltraGrip Performance+, které jsou vynikající v ovladatelnosti a brzdění na mokru, dobře se chovají na sněhu, nabízí vysoký komfort a mají velmi nízký valivý odpor. Mezi zápory web uvádí delší brzdnou dráhu a horší ovladatelnost na suchu, s průměrnou odolností proti aquaplaningu.

Na čtvrtém místě skončily pneu společnosti Dunlop Winter Sport 5, které poskytují dobrou odezvu řízení a dobré ovládání v krizových situacích. Pláště Dunlop však v hodnocení měly horší brzdění na suchu, průměrnou ovladatelnost na mokru a průměrný valivý odpor. V zimních podmínkách exceluje tato pneumatika v brzdění, trakci a zejména v ovladatelnosti na sněhu, kde obdrží velmi dobré hodnocení.

Na dalších příčkách se pak dále umístily pneumatiky Vredestein Wintrac Pro (5. místo), Semperit Speed Grip 5 (6. místo). Na 7. místě skončily pláště střední třídy Hankook Winter I cept RS3, 8. místo obsadily Giti GitiWinterW2. Na 9. místě byly v testu pláště Kumho Winter Craft WP52, 10. místo Apollo Aspire XP Winter, a 11. místo překvapivě prímové pláště Nokian WR Snowproof, spolu s Pirelli Cinturato Winter 2 na 12. místě. Poslední tří místa obsadily postupně pneumatiky Yokohama BluEarth Winter V906, Sava Eskimo HP2 a Bridgestone Blizzak LM005.

Zimní pneu 225/45 R17 s dopravou zdarma

Zimní pneumatiky 225/45 R17
MístoVýrobce/Model zimních pneumatik
1.Continental WinterContact TS 870
2.Michelin Alpin 6
3.Goodyear UltraGrip Performance+
4.Dunlop Winter Sport 5
5.Vredestein Wintrac Pro
6.Semperit Speed Grip 5
7.Hankook Winter I cept RS3
8.Giti GitiWinterW2
9.Kumho Winter Craft WP52
10.Apollo Aspire XP Winter
11.Nokian WR Snowproof
12.Pirelli Cinturato Winter 2
13.Yokohama BluEarth Winter V906
14.Sava Eskimo HP2
15.Bridgestone Blizzak LM005
Zdroj info: Tyre reviews.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články