PRÁCE 🧰

Test zimních pneumatik 185/65 R15 pro rok 2022

6. 11. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Testy pneumatik Testy pneu dle rozměru Testy zimních pneu Zimní sezóna Testy zimních pneumatik

Před sezónou přezouvání publikuje německý autoklub ADAC balíček testů zimních pneumatik. Řidiči, které přezouvání čeká tak ocení detailní popis plášťů a pomůže jim při rozhodování, jaké pláště na zimní radovánky pořídit.

Test zimních pneumatik 185/65 R15 za rok 2022

ADAC je německý autoklub, který byl založen již v roce 1903 a do dnešního dne sčítá více než 19 milionů členů. Do činnosti, kterou ADAC dělá spadá například asistenční služba, právní poradenství, publikace testů – pneumatiky, autosedačky, helmy, střešní boxy aj. Testování zimních pneumatik probíhá na jednom autě ve stejný den (většinou ve večerních hodinách, aby nedocházelo k velkému kolísání teplot). Hodnotí se chování auta, odezva v řízení a trakce. Testuje se jak na rovných plochách, kopcích, horských úsecích i v zatáčkách a na uzavřených tratích.

Němečtí odborníci si vzali do parády šestnáct zimních plášťů v používaném rozměru 185/65 R15 zejména na menších autech jako je Hyundai i20, Audi A1 nebo i Volkswagen Polo – který autoklub vytáhl jako pokusnou myšku rovnou na testovací trať.

Zimní pneu 185/65 R15 s dopravou zdarma

Test zimních pneumatik 185/65 R15 za období 2022

První místo podle autoklubu ADAC v roce 2022 obsadily pneumatiky Continental Winter Contact TS 870. V žádné disciplíně pneumatiky nezískaly nejvyšší hodnocení, ale v celkovém výsledku se jedná o nejlepší gumu tohoto roku. Pneumatiku v rozměru 185/65 R15 pořídíte za cca 1 676 korun bez započtení ceny dopravy.

Hned za nimi v závěsu se na druhém místě tyčí pneumatiky značky Goodyear UltraGrip 9 plus, které excelují především na mokru a svou nízkou spotřebou. Pneumatiku v rozměru 185/65 R15 pořídíte za cca 1 679 korun plus doprava.

Třetí místo obsadila rakouská pneumatika Semperit Speed-Grip 5, která se pyšní velmi pozitivními hodnoceními od samotných uživatelů, kteří s nimi jezdí po horských cestách i na dálnici. Pneumatika Semperit přitom cenově patří do nižší kategorie. Vlastnostmi se však vyrovná i těm dražším. Pneumatiku v rozměru 185/65 R15 pořídíte již od 1 417 korun.

Levné zimní pneu s dopravou zdarma

Mezi největší propadák, podle inženýrů z německého autoklubu (jmenovitě Martin Brand, Andreas Müller a Matthias Zimmerman) patří dvě značky pneumatik z dalekého východu. Jejich koupi odborníci výrazně nedoporučují především kvůli obrovské brzdné dráze. Jedná se o Imperial SnowDragon HP (od 1 318 korun) a Wanli SW611.

Zdroj info: AZ Pneu, Test Pneumatik, Pneumatiky, ADAC.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články