PRÁCE 🧰

Tolerance alkoholu v Itálii

23. 1. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat alkohol tester Alkohol za volantem Tolerance alkoholu v zemích Testery pro řidiče Cestování do zahraničí Tolerance alkoholu na cestách Cesta do Itálie Dopravní předpisy v Itálii

Zatímco u nás v Česku platí nulová tolerance, je to tak skutečně pravidlem i v jiných zemí? Jak v našich článcích můžete vidět, občas se stát od státu celkem liší se svou povolenou hranicí tolerance alkoholu.

Tolerance alkoholu v Itálii

Řidiči to znají z našich končin, jakmile se jede s rodinkou na večeři nebo s přáteli do baru, vždycky musí zůstat jeden, který nepije a ostatní bezpečně doveze domů. Tato nulová tolerance, ale neplatí v okolních státech Česka. Nicméně to neznamená, že byste se opili do němoty a pak beztrestně sedli za volant. Nicméně tak trochu benevolentnější to je.

Na druhou stranu je nutné vždy počítat s tím, že nežijeme v ideálním světě, a tak je nutné pamatovat, že každé tělo se s alkoholem vypořádá jinak. To platí jak na ženy, tak i na muže. Někdo se do povolené míry vejde s jednou skleničkou a jiný se dvěma. Je to čistě individuální a pro jistotu, zda-li opravdu za volant sednout můžete si pořiďte alkohol tester - raději kvalitnějšího rázu.

Tip na cestu do Itálie: Pokud vyrážíte sami, s drahou polovičkou, s rodinkou nebo s přáteli do Itálie, sjednejte si cestovní pojištění online. Na cestách a dovolené vás tak nepřekvapí nečekané události. Kalkulačka cestovního pojištění za vás seřadí nabídky a vybere nejvýhodnější cestovko na míru ušité.

  Cestovní pojištění do Itálie online

Jak to mají v Itálii?

Země pravé pizzy ale i zimních radovánek nabízí řidičům možnost se nějakého toho alkoholického nápoje napít. V zemi je totiž povolená míra tolerance 0,5 promile. Ale pozor, pokud by se z neznámého důvodu stalo, že tuto hranici překročíte, pak samozřejmě musíte nést následky. Těmi je sankce ve výši 300 až 1300 euro a k tomu ještě možné odebrání řidičského průkazu. Pokud by se jednalo o zvlášť závažný čin hrozí i vězení na jeden měsíc.

Kdo tedy nutně neholduje alkoholu, ten by neměl pokoušet štěstí. Stejně tak je nutné vždy myslet na fakt, že po alkoholu se přeci jen schopnosti řídit automobil trochu zhoršují, a tak snadněji něco přehlédnete nebo nedokážete stejně kvalitně zareagovat jako kdybyste byli střízliví. Pozor si tak dejte na dopravní nehody, kdy jste viníkem, česká pojišťovna by možná mohla mít problém s vyplacením plnění, pokud byste měli v krvi alkohol.

Rada na závěr: Kromě tolerance alkoholu za volantem je třeba ve spojení s vaším vozem myslet na různé situace, které vás mohou na cestě potkat. Proto si sjednejte připojištění, jež bude tato rizika (např. porucha, vandalismus, krádež apod.) krýt. Využít můžete jak připojištění v rámci cestovka, tak krátkodobé havarijní pojištění

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Alkoholium.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články