PRÁCE 🧰

Škoda Enyaq Sportline na operativní leasing už od 13 312 Kč měsíčně

6. 12. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak vybrat finanční leasing Jak vybrat operativní leasing Koupě auta na finanční leasing Koupě auta na operativní leasing Škoda

Konzervativnější řidiči se elektromobilům zpravidla vyhýbají, jiní naopak touží po přesedlání na elektrický pohon co nejdříve. Pokud se do vašeho hledáčku dostala Škoda Enyaq, buďte připraveni sáhnout hluboko do kapsy. Anebo zkuste jinou alternativu.

Škoda Enyaq Sportline na „operák“ potěší řidiče s napjatým rozpočtem

Krasavec s cenovkou startující na 1 259 900 Kč

Cena Škody Enyaq Sportline se v oficiálních cenících pohybuje okolo částky 1 259 900 Kč, což rozhodně není málo. Pokud s novým elektromobilem chcete jezdit, ale potřebné prostředky nemáte, pravděpodobně budete hledat jiné alternativy a možnosti, jak si svůj elektro sen splnit.

Jednou z nich je Škoda Enyaq na operativní leasing. „Operák“ je dnes už dostupný nejen pro firmy nebo živnostníky, ale také fyzické osoby, kterým nedává smysl nový vůz vlastnit. Prostřednictvím operativního leasingu si jej proto pouze pronajmou na předem sjednanou dobu, po kterou platí pravidelné měsíční splátky.

Škoda Enyaq Sportline na „operák“ potěší řidiče s napjatým rozpočtem

Starat se většinou nemusí o zákonné ani havarijní pojištění vozu a neřeší ani servis, který je čistě v režii leasingové společnosti. To samé platí také pro přezouvání letních a zimních gum a jejich uskladnění mimo sezónu. Měsíční splátka se odvíjí nejen od výbavy vozu a doby trvání operativního leasingu, ale také od počtu najetých kilometrů za rok.

Mohlo by vás zajímat: Obvyklý roční nájezd se u elektromobilů pohybuje okolo 10 000 až 20 000 km. Kilometry navíc jsou potom zpoplatněné jednorázovou sazbou dle aktuálního ceníku leasingové společnosti.

Škoda Enyaq Sportline na „operák“ potěší řidiče s napjatým rozpočtem

Modelový příklad vozu Škoda Enyaq na operativní leasing

Pro potřeby tohoto modelového příkladu jsme zvolili Škodu Enyaq iV 60 ve výbavě Sportline s baterií 58,0 kWh - 132 kW, v červené barvě (Velvet metalíza), s pohonem zadních kol a 1° automatickou převodovkou.

Nejvyšší je už tradičně operativní leasing na dva roky (roční nájezd 15 000 kilometrů). Pokud řidič zvolí možnost bez akontace, bude činit jeho měsíční splátka 17 741 Kč. S 10% akontací se splátka snižuje na 13 456 Kč. U tří let bude činit splátka 16 434 Kč (bez akontace) nebo 13 476 Kč (s 10% akontací).

Nejnižší splátka na řidiče čeká u pětiletého „operáku“ s 10% akontací. Tady řidič zaplatí přijatelných 13 312 Kč měsíčně. Pokud si nemůže dovolit složit vstupní akontaci, nejnižší splátka bude činit 15 112 Kč. Jakmile doba operativního leasingu uběhne, vůz bude navrácen zpět leasingové společnosti. Řidič tedy nemusí řešit jeho prodej nebo odkoupení do osobního vlastnictví.

Zdroj info: Škoda, Auto na operák.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články