PRÁCE 🧰

Škoda odhalila detaily o chystaném elektromobilu Enyaq iV

7. 5. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Škoda

Nedávný test Škody Citigoe iV ukázal, že "naše" automobilka elektromobily umí. Ještě letos bychom se měli dočkat dalšího auta na baterky s okřídleným šípem ve znaku. Jeho jméno bude Škoda Enyaq iV.

Čistokrevný elektromobil

Základem pro Enyaq iV bude platforma MEB, která je v rámci koncernu VW vyhrazena čistě pro elektromobily. Automobilka uvádí jako jednu z předností velký vnitřní prostor, posádka si má údajně připadat jako v obýváku.

Přijde i RS verze

Zajímavostí je pohon, primárně totiž bude síla elektromotoru přenášena na zadní nápravu, ve vyšších verzích bude i druhý elektromotor, vyhrazený pro pohon kol předních. Výkon se bude podle varianty pohybovat od 109 po 195 kW, respektive 225 kW, které dostane verze vRS. Ta se bude moci pochlubit zrychlením z 0 na 100 km/h za 6,2 sekundy, což je na poměry elektromobilů popravdě nic moc.

Škoda Enyaq

Solidní dojezd

Enyaq se bude prodávat se třemi velikostmi akumulátoru. 55, 62 a 82 kWh. Dojezd tak bude od 340 do 500 kilometrů, v reálu lze počítat s hodnotami zhruba o 10-15 % nižšími. Dobíjení bude možné výkonem až 125 kW.

Praktičtěji uvažující elektromobilisté jistě ocení velikost zavazadlového prostoru 585 litrů. Za vůz bude možné zapřáhnout přívěs o hmotnosti až 1 200 kilogramů.

Zdroj médií: škoda.

Fotogalerie (9 fotek)

Podobné články