PRÁCE 🧰

Povolená hladina alkoholu za volantem na Slovensku

4. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat alkohol tester Alkohol za volantem Tolerance alkoholu v zemích Testery pro řidiče Cestování do zahraničí Tolerance alkoholu na cestách Cestování autem na Slovensko Cesta na Slovensko Dopravní předpisy na Slovensku

Na Slovensku platí stejná tolerance alkoholu za volantem jako v České republice. Takže i u našich nejbližších sousedů byste neměli po požití alkoholu řídit auto.

Povolená hladina alkoholu za volantem na Slovensku

Alkohol za volantem na Slovensku nepatří

Na Slovensku platí v případě alkoholu za volantem stejná pravidla jako v České republice. Setkáte se zde tedy s nulovou tolerancí alkoholu.

Pokud vás zastaví policejní hlídka a požádá vás o absolvování dechové zkoušky, musíte se žádosti podrobit. Při odmítnutí dechové zkoušky vám hrozí pokuta ve výši stovek až tisíc euro. Zároveň můžete dostat zákaz řízení motorového vozidla až na pět let. Pokud by byla dechová zkouška neprůkazná nebo byste o to sami požádali, můžete podstoupit i test přítomnosti alkoholu přímo v krvi.

Řídit na Slovensku nesmíte ani pod vlivem drog a jiných omamných látek. Pokud byste po jejich požití sedli za volant, hrozila by vám pokuta do tisíce euro a zákaz řízení na maximálně pět let.

Nulová tolerance alkoholu v dalších státech

Kromě České republiky a Slovenska se s nulovou tolerancí setkáte i v dalších evropských státech. Mezi ně patří Albánie, Bělorusko, Estonsko, Chorvatsko, Moldávie, Maďarsko, Rumunsko, Rusko a Ukrajina. Další země mají, co se týká alkoholu za volantem, nastavené mírnější podmínky.

Tip pro motoristy: Stejně jako je rizikové řídit pod vlivem alkoholu, je krajně nezodpovědné vyrážet do zahraničí bez cestovního pojištění. Buďte na svoji cestu do sousedního Slovenska dostatečně připraveni. Pro výhodné sjednání se vyplatí využít kalkulačku cestovního pojištění.

  Nejlepší cestovní pojištění na Slovensko

Zdroj info: Internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články