PRÁCE 🧰

Pokuta za jízdu bez dálniční známky na Slovensku

9. 7. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Pokuty ze zahraničí Cestování autem na Slovensko Cesta na Slovensko Dopravní předpisy na Slovensku

K našim jihovýchodním sousedům je to co by kamenem dohodil. Silniční síť je celkem pestrá, přesto většinu času strávíte na dálnici, a tak je nutné mít zaplacený dálniční poplatek.

Pokuta za jízdu bez dálniční známky na Slovensku

Stejně jako u nás, mají Slováci již nějaký rok v platnosti elektronickou dálniční známku. Nejjednodušší je koupit ji online, neboť to zabere jenom pár minut. Samozřejmostí je, abyste dálniční známku zaplatili online platební kartou, pokud chcete, aby začala platit hned. Když zaplatíte bankovním převodem, budete muset čekat pár dní, než budou peníze převedeny a dálniční poplatek se uhradí - do té doby nesmíte na slovenskou dálnici, jinak byste riskovali za jízdu bez známky pokutu

Na úvod je nutné připomenout, že dálniční známka pro osobní automobil do 3,5 tuny stojí 10 euro na 10 dní. To je celkem nízká cena oproti pokutě, kterou zaplatíte, když si ji nekoupíte. Sankce za jízdu bez dálniční známky je tedy 150 euro. Ti, kteří hořce litují svého pochybení, mají výhodu, pokud pokutu zaplatí do 15 dnů, je jim výše pokuty na Slovensku snížena na 100 euro.

Naopak nemít zaplacenou dálniční známku a dopouštět se dalších silničních deliktů se může silně nevyplatit. V takovém případě se celková suma vyšplhá až do 500 euro.

Nepodceňte svoji přípravu: Ještě než vyrazíte na Slovensko, věnujte pár minutek svého času koupi dálniční známky a sjednání cestovního pojištění. Cestovko vás na cestách podrží i v nepříznivých situacích. Pro výhodné uzavření pojistky se vyplatí použít kalkulačku cestovního pojištění.

  Cestovní pojištění na Slovensko online

Zdroj info: Policie SK.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články