PRÁCE 🧰

VIDEO: Porovnání kvality turba Garrett a KKK

13. 7. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Vše o turbodmychadlech Typy turbodmychadel

Rozhodujete se, jestli pro svůj vůz zvolit turbo Garret nebo KKK. Naše srovnání na modelu Škoda Octavia II vám může napovědět, které zvolit.

Porovnání kvality turba Garrett a KKK

Články na téma druhy turbodmychadel:

  1. Hybridní turbo
  2. Co je to BiTurbo?
  3. Turbo Garrett vs. KKK - porovnání kvality - právě čtete
  4. Turbo benzín vs turbo diesel

Turbo Garret vs. KKK

Dnes se podíváme na kvalitu konstrukce turba Garret a KKK. Porovnáme si je na příkladu ŠKODA Octavia II 77kW, pro kterou jsou dostupné obě možnosti. Na první pohled je střed turba Garrett podstatně větší a bytelnější. Hlavní rozdíl je ale uvnitř. Turbo Garrett má jedno velké kluzné ložisko na pevné ose, zatímco turbo KKK má dvě malá ložiska rozdělená vystřeďovacím plíškem. Ta už od pohledu nevypadají, že mají dlouhou životnost.

Při netěsnosti v tlačném systému může u turba KKK často nastat situace, kdy se turbína přetočí a rozpadne na malé kousky, které pak mohou způsobit další škody. Proto v tomto případě doporučujeme turbo Garrett, které má kvalitnější konstrukci.

Menší problém nastává při záměně turba. Například u výše zmíněné ŠKODA Octavia výrobce tvrdí, že lze turbo KKK zaměnit za turbo Garret. Možné to je a auto pojede. Nicméně je třeba počítat s tím, že nemusí jet tak, jak by mělo, protože podtlaky a průtoky výfukových plynů jsou diametrálně odlišné.

Porovnání kvality turba Garrett a KKK | FAQ

Zdroj info: Turbo - Klima servis Pardubice.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články