PRÁCE 🧰

Pneuservis Plzeň - rádce výběru

1. 12. 2020 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Nemine vás výměna již ojetých pneumatik u vašeho vozu? Potřebujete opravit nebo vyvážit kolo a nebo vás zajímá, kde uskladnit pneu na zimu nebo léto? Chcete si přečíst čím se liší jednotlivé pneuservisy a nebo například jaké služby nabízí? Odpovědi na tyto i další otázky získáte přečtením tohoto článku z našeho rádce na Portálu řidiče, který vám pomůže s výběrem pneuservisu v okolí Plzně.

Pneuservisy Plzeň

Pneuservisy v Plzeňském kraji:

  1. Pneuservis Rokycany
  2. Pneuservis Plzeň - právě čtete
  3. Pneuservis Klatovy

Jak postupovat při výběru pneuservisu

Výběr toho správného pneuservisu se odvíjí od toho, jakou službu vyžadujete nebo hledáte. Pneuservisy nabízí různorodé služby a produkty. Od základních úkonů jako např. uskladnění pneumatik, huštění pneu až přes ty zcela rutinní - přezutí pneumatik u vašeho vozu. Existují ale také jiná další kritéria, podle kterých můžete vybírat pneuservis.

To, co čeští a slovenští zákazníci po pneuservisech nejčastěji chtějí je přezutí letních nebo zimních pneumatik. Jste si jisti, že víte, kdy je čas na přezutí na letní pneumatiky a nebo naopak na zimní? Zákonem je dané, že od 1. listopadu do 31. března byste měli mít zimní pneumatiky v případě, pokud je na silnici námraza, led a nebo souvislá a viditelná vrstva sněhu. Co se týče samotného přezutí pneu, můžete si na to troufnout sami doma, pokud máte čas a jste manuálně zruční. Strávíte na tom pravděpodobně ale více času než v pneuservisu. Pokud se rozhodnete využít služeb pneuservisů, většinou za tuto službu zaplatíte 600-800 Kč.

Pneuservisy Plzeň - katalog firem

Potkala vás nemilá situace s propíchnutou či jinak poškozenou pneumatikou? Pokud ano, možná už víte, že existují různé spreje na opravu pneu. Pokud chcete mít jistotu a servis od profesionálů, využijete služeb pneuservisu. Za opravu jedné píchlé pneumatiky si servisy běžně účtují od 150 do 500 Kč v závislosti na rozsahu poškození. Montáž nebo demontáž všech čtyř kol vašeho vozu se pohybuje okolo 300 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis může svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Aby živnostník uspěl na náročném trhu s pneu službami, musí se prosadit vyšší kvalitou a lepšími cenami. Dává si víc záležet na odvedené práci, je vstřícnější ke svým klientům, pracuje i přes oficiální provozní dobu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a zkušený personál. „Na první dobrou“ asi nepoznáte, jak často pneuservis školí své zaměstnance, ale sledováním jejich práce si dokážete udělat obrázek o tom, jak šikovní pracovníci to jsou. Pokud jim nástroje padají od ruky, manipulace s disky a pneu jim je cizí, nebude to „to pravé“.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Nabídka produktů a doplňkových služeb. Pokud už máte cestu do vybraného pneuservisu, asi rádi využijete i dalších doplňkových služeb nebo nabídky produktů. Ať už se jedná o uskladnění pneu do další sezóny, kontrolu geometrie a nebo huštění pneu dusíkem - tyto další služby vám ve výsledku ušetří čas, finance i starosti. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Zkušenosti a počet let na trhu. Pokud pneuservis existuje již desítky let a stále nabízí svoje služby, dá se očekávat, že má spoustu zkušeností, je vyhlášený, spolehlivý a kvalitní a zákazníci se k němu rádi vrací.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní vybavení techniky. Má-li pneuservis např. automatické zouvačky a vyvažovačky, ruční nářadí, zvedáky a dostatek pracovních míst, můžeme očekávat, že to myslí s nabízenými službami vážně. 

Pneuservisy Plzeň a okolí Plzně

V Plzni a okolí se nachází zhruba 100 pneuservisů, které nabízí služby spojené s pneu:

Požadavky na hloubku dezénu ze zákona

Čeká vás nákup nových pneu? Máte sjeté vzorky na vašich pneumatikách? Dejte si pozor, minimální hloubka dezénu pro zimní pneumatiky je 4 mm a pro letní pneu je to 1,6 mm. Nevyplatí se tak podceňovat téměř sjeté a nebo zcela sjeté pláště pneumatik. Od strážníka policie můžete dostat pokutu na místě až do výše 2 000 Kč. Pokud policista vyhodnotí, že vzorek nesplňuje bezpečnost silničního provozu, případ může předat Přestupkové komisi, která může řidiči udělit zákaz řízení na půl roku až rok a pokutu až 10 000 Kč.

Nákup nových pneumatik vás v nejbližší době nemine? Připravili jsme pro vás sérii článků o pneumatikách, které jsme seřadili v přehledné podobě v rádci Portálu řidiče.

Poslední, avšak neméně důležitou věcí, nad kterou byste měli popřemýšlet je uskladnění pneu. Může vás napadnou uskladnit si pneumatiky doma. Dejte si však pozor na to, že při špatném či chybném uskladnění může bezpečnost a životnost pneumatik výrazně klesnout. Pokud se spolehnete na pneuservis, zaplatíte něco okolo 400 Kč za sezónu.

Autorizované pneuservisy v Plzni

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Domažlice - V tradičním centru Chodska naleznete desítky pneuservisů, které nabízí huštění  a výměnu pneu a nebo také prodej pneumatik.
  • Pneuservisy Klatovy - Nejčastěji nabízenými službami pneuservisů ve městě nazývaném „brána Šumavy“ jsou huštění pneumatik, přezutí či výměna pneu a nebo také prodej nových pneumatik. Pomůžeme vám nalézt kvalitní pneuservis v Klatovech.
  • Pneuservisy Plzeň - Krajské město a čtvrté největší město v České republice se může pyšnit širokou nabídkou pneuservisů, které nabízí výměnu, přezutí či uskladnění pneu. Podívejte se do katalogu pneuservisů v Plzni.
  • Pneuservisy Plzeň-jih - V jižní části města Plzeň naleznete různorodé pneu služby - od přezutí a výměny pneumatik, přes huštění pneu a až po prodej nových pneumatik a mnoho dalšího.
  • Pneuservisy Plzeň-sever - V severní části města Plzeň naleznete různorodé pneu služby - od výměny a přezutí pneuhuštění pneumatik a až po vyvážení kol nebo prodej nových pneumatik a mnoho dalšího.
  • Pneuservisy Rokycany - V Rokycanech, městě uloženého v Rokycanské kotlině, najdete hned několik pneuservisů se širokou nabídkou služeb, např. geometrie kol, přezutí a huštění pneu, výměnu pneumatik a nebo také prodej nových pneu pro váš vůz. Rádi vám s výběrem pneuservisu v Rokycanech poradíme.
  • Pneuservisy Tachov - Ve městě nejblíže hranic s Německem se nachází pneuservisy, které nabízejí služby jako huštění a výměna pneumatik, prodej nových pneu a další. Pokud ale hledáte jinou službu, tak lze v Tachově vybírat z vícero možností.

Pneuservisy pro nákladní vozidla Plzeň

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články