PRÁCE 🧰

Pneuservis Rokycany - rádce výběru

15. 11. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Potřebujete opravit kolo nebo přezout pneumatiky na autě? Hledáte pneuservis v Rokycanech a okolí? Níže uvedené informace Vám pomůžou s výběrem správného pneuservisu.

Pneuservisy Rokycany

Pneuservisy v Plzeňském kraji:

  1. Pneuservis Rokycany - právě čtete
  2. Pneuservis Plzeň
  3. Pneuservis Klatovy

Čím začít při výběru pneuservisu?

Výběr správného pneuservisu může být občas potíž. Prvním krokem k identifikování správného pneuservisu by mělo být určení služeb, které vyžadujete. Jelikož každý pneuservis nabízí různorodé činnosti - od opravy kol až po samotné uskladnění. 

Nejčastěji poptávanou službou bude přezutí pneumatik, jelikož zákon přikazuje používat zimní pneumatiky od 1. listopadu do 31. března, za předpokladu že je na vozovce viditelný sníh, led nebo námraza. 

Pneuservisy Rokycany - katalog firem

Další poptávanou službou je oprava nějakým způsobem poškozených nebo propíchnutých pneumatik. S tím Vám mohou pomoci spreje na opravu pneumatik, pro náročnější je ale vhodné využít profesionálních služeb pneuservisů. Oprava jedné propíchnuté pneumatiky vás bude stát asi 150 až 500 Kč.

Jak poznat kvalitu pneuservisu

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Víte, kolik let už je vámi vybraný pneuservis na trhu? Slyšeli jste o něm od příbuzných nebo známých? Pokud  ano, bude zřejmě kvalitní. Ne každá firma má totiž vybudovanou dobrou pověst.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Pyšní se při své prezentaci pneuservis automatickými zouvačkami a vyvažovačkami, kvalitním ručním nářadím nebo dostatečným počtem zvedáků? Pak bude jistě dobrou volbou.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Jsou zaměstnanci vámi vybraného pneuservisu šikovní a práce jim jde od ruky? Pak budou asi dobře vyškolení nebo mají prostě talent od přírody. I to zvyšuje kvalitu firmy.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Můžete si ve vámi vybraném pneuservisu kromě prodeje, přezutí, nahuštění nebo výměny pneumatik nechat také změřit geometrii kol, opravit ALU disky nebo vyvážit kola? Taková firma se vyznačuje vysokou kvalitou.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malý lokální pneuservis nebo velký hráč na trhu? Upřednostňujete velké pneuservisy před živnostníky? Malé podniky ale mají také své výhody. Jsou vstřícnější k zákazníkům a často také plní požadavky i mimo provozní dobu.

Pneuservisy Rokycany a okolí

V Blansku a okolí najdete 14 pneuservisů, které nabízí tyto služby:

  • 8 prodej pneumatik
  • 11 přezutí pneumatik
  • 3 geometrie kol

Zákonem dané požadavky na hloubku dezénu

Minimální zákonem stanovená hloubka dezénu u zimních a letních pneumatik se liší o několik milimetrů. Hloubka dezénu pro letní pneumatiky musí být nejméně 1,6 mm, pro zimní pak 4 mm. Na sjeté pneumatiky si dejte pozor, protože čím méně výrazný je vzorek, tím větší je riziko nehody.

Pokud vás zajímají další informace o výměně zimních a letních pneumatik nebo hloubce dezénu, prohlédněte si články, které jsme pro vás připravili v rádci Portálu řidiče.

Nad jakou další neméně důležitou věcí byste měli rozmýšlet? Nad uskladněním pneumatik. Pokud je budete uskladňovat doma, dejte si pozor, aby se nevytratila jejich životnost a bezpečnost. Jestliže po sezóně pouze hodíte pneumatiky do sklepa a více se jimi nezabýváte, může to vést k jejich trvalému poškození a také zbytečným výdajům pro vás za pořízení nových. Cena uskladnění v pneuservisu vás vyjde asi na 400 Kč.

Autorizované pneuservisy v Rokycanech

Pneuservisy v okolních okresech

  • Pneuservisy Domažlice - V Domažlicích můžete navštívit jeden ze zhruba 31 pneuservisů, které nabízí nejrůznější služby.
  • Pneuservisy Klatovy  - V Klatovech a okolí se nachází celkem asi 41 pneuservisů, kde vám nabídnou i méně často poptávané služby jako je například plnění pneumatik dusíkem nebo jejich protektorování.
  • Pneuservisy Plzeň - V tomto okrese najdete asi 100 pneuservisů, ve kterých si poradí jak s běžnými, tak s méně často poptávanými službami.
  • Pneuservisy Plzeň-jih - Ve Plzni-jih lze nalézt asi 32 pneuservisů, kde se postarají například o nahuštění, přezutí pneumatik nebo i jejich plnění dusíkem.
  • Pneuservisy Plzeň-sever - Ve Plzni-sever je přibližně 45 pneuservisů se širokou nabídkou služeb.
  • Pneuservisy Tachov - V Tachově můžete navštívit jeden ze zhruba 15 pneuservisů, které nabízí nejrůznější služby.

Pneuservisy Rokycanech pro nákladní vozidla

Více zajímavých článků

Zdroj médií: redakce.

Podobné články