PRÁCE 🧰

Autoškola - jak dlouho trvá a na co si dát pozor při výběru

27. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Autoškol je v posledních letech nespočet. Podle čeho však vybrat sobě, či svému potomkovi autoškolu, která bude vhodná? Autoškola je většinou brána jako základ do života, proto je důležité, aby byla kvalitní. Existuje několik základních bodů, podle čeho se můžete rozhodovat.

Jak vybrat tu správnou autoškolu?

Recenze a doporučení

Byl nějaký váš známý nedávno v autoškole? Zeptejte se na to, jak byl se službami spokojen. Jaké informace obdržel, co všechno ho naučili, jakou cenu zaplatil. Osobní zkušenosti jsou mnohem víc vypovídající než většina recenzí na internetu. Ovšem i recenze na internetu mohou být směrodatné, avšak myslete na to, že žádná autoškola si nenechá na své stránce zveřejňovat negativní recenze. Negativní zprávy bývají častokrát mazány.

Život na sociálních sítích

Má autoškola vlastní, přehledné stránky se všemi důležitými informacemi? Objevuje se taktéž na sociálních sítích? Toto může být další z ukazatelů, podle které si autoškolu vyberete. Podle kvality stánek můžete dále odhadnout také kvalitu autoškoly.

Jak dlouho trvá autoškola B

Zjistěte si počet jízd. Pro řidičský průkaz pro skupinu B je zákonem stanoveno 28 vyučovacích jízd (1 hodina trvá 45 minut, v autoškole máte většinou 2 hodiny za sebou). Součástí výuky jsou také hodiny teorie (10 hodin), včetně 1 hodiny zdravotnické přípravy (první pomoc). Pokud autoškola nemá nikde uveden rozsah výcviku a počet hodin, může to být důvod, kvůli kterého si autoškolu nemusíte vybrat.

Dávejte pozor i na cenu. Za podezřele nízkou cenu rozhodně nezískáte to, co k řízení budete potřebovat. Správná autoškola vás musí naučit řídit, ne jen získat řidičské oprávnění.

Vozový park

Zjistěte si, jakými vozy autoškola jezdí. Pokud autoškola jezdí ve starých zrezivělých autech, která neobměňují, zbystřete, může to taktéž vypovídat o kvalitě autoškoly. Autoškoly by měly obměňovat svůj vozový park a měly by své žáky učit jezdit v nových autech s aktuálními asistenčními systémy. Vůz musí být taktéž dostatečně označen a musí být schválen pro výcvik v autoškole.

Aktivně se angažujte a nedávejte na první pohled

Není nic lepšího než když autoškolu, kterou si vyberete, sami navštívíte a budete se informovat osobně. Při této návštěvě zjistíte, jaké má autoškola zázemí a jak kvalitní nástroje pro výuku mají. Taktéž zjistíte, jak se její zaměstnanci chovají, jak jsou intruktoři vzdělaní a zda vám to takhle bude vyhovovat. Nenechávejte se zmást první hodinou, i přes to, že vypadá instruktor přísně, může se z něj stát skvělý parťák, který vám bude hodiny autoškoly ještě víc zpříjemňovat. Informací není nikdy dost a při osobním setkání se toho vždy dozvíte nejvíc.

Zdroj médií: freepik.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články