PRÁCE 🧰

Škoda Octavia se dostala do užšího výběru ceny Auto roku 2021

12. 1. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Škoda

Prestižní cena se uděluje už od roku 1964. Porota, která o vítězi rozhoduje, je složená z 60 motoristických novinářů z 23 zemí světa. Má Octavie šanci uspět mezi konkurencí?

Octavia nové generace se probojovala z 29 nominovaných aut, které se představily na trhu v průběhu posledních 12 měsíců, do nejlepší sedmičky. Šance na úspěch a získání další mezinárodní ceny jsou tak vysoké. Poslední renomovaná ocenění, která Octavia získala pocházela například z Velké Británie (vyhrála kategorii "Kompaktní rodinný vůz"), Rakouska (zde to byla cena "Velká automobilová cenu Rakouska") nebo Švýcarska (získala cenu "Nejoblíbenější auto ve Švýcarsku roku 2021").

Sedm automobilových finalistů bude tradičně hodnotit porota skládající se z motoristických novinářů. Počet porotců dané země se udává dle velikosti trhu. To znamená, že například Francie nebo Španělsko mají v porotě po šesti členech. Česká republika má jednoho zástupce.

Octavia je nejoblíbenějším vozem v Česku už od první generace. Těší se tak velkému zájmu mezi majiteli, především ve své verzi combi. Čtvrtá generace se na mezinárodním trhu nabízí s největší škálou motorizací za svou existenci, které ale zároveň zaručují nízkou spotřebu a vysokou šetrnost k životnímu prostředí. Prodává se tak nejen s běžnými agregáty, ale i s paletou alternativních pohonů, včetně CNG (tedy zemního plynu).

Oktávka bude bojovat s těmito konkurenty: Citroën C4, CUPRA Formentor, Fiat 500, Land Rover Defender, Toyota Yaris a Volkswagen ID.3. Jak to nakonec celé ale dopadne, se dozvíme 1. března - zřejmě v online přenosu, kdy vítěze vyhlásí prezident jury COTY Frank Janssen.

Zdroj médií: redakce.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články