PRÁCE 🧰

Přihláška do autoškoly, co vše si zařídit?

28. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Chystáte se poprvé do autoškoly nebo přecházíte z jiné? Jaké dokumenty budete s sebou potřebovat, jak správně vyplnit přihlášku do autoškoly a kolik vás to bude stát?

Přihláška do autoškoly - jak správně postupovat?

Autoškola je velký krok do života dospělých. Jestliže jste si vybrali autoškolu, která vám vyhovuje, máte to nejhorší za sebou. Nyní vás čeká "pouhé" papírování.

Jak vyplnit přihlášku do autoškoly

Prvním krokem k úspěšnému přihlášení do autoškoly je vyplnění žádosti o přijetí k výuce a výcviku. Tuto žádost si můžete osobně vyzvednout přímo v autoškole, nebo si ji stáhnout na webových stránkách dané autoškoly. Tato žádost obsahuje základní informace o vaší osobě, čestné prohlášení o faktu, že vám nebyl uložen zákaz řízení a váš podpis. V případě neplnoletosti vám žádost podepíše váš rodič, či jiný zákonný zástupce. Pokud je žadateli míň jak 15 let, podpis zákonného zástupce musí být úředně ověřen.

Lékařský posudek o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel

Dalším papírem, který budete pro úspěšné přihlášení do autoškoly potřebovat, je lékařský posudek o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel. Lékařský posudek vyplňuje a potvrzuje praktický lékař a uvádí do něj také podmínky, za kterých je možné vozidlo řídit (přítomnost brýlí či kontaktních čoček). Posudek lze taktéž stáhnout na stránkách autoškoly. Někteří lékaři však mají tento posudek vlastní k vyplnění. Za vyplnění si lékaři účtují obvykle 500 korun. Lékařský posudek v den podání přihlášky nesmí být starší víc než 3 měsíce.

Podmínky pro přijetí do autoškoly

Pro úspěšné přijetí do autoškoly musíte splňovat taktéž několik podmínek. První hlavní podmínkou je splnění věkového limitu pro příslušnou skupinu (výuku lze započít již 18 měsíců před dovršením požadovaného věku.) Další podmínkou je nemít uložený zákaz řízení motorových vozidel. V případě rozšiřující výuky a výcviku je nutné být držitelem příslušné skupiny řidičského oprávnění.

Jednotlivé autoškoly mohou dále považovat jiné individuální dokumenty, které bude potřeba vyplnit. Autoškolu není nutné platit hned v den podání přihlášky, vše záleží na individuální domluvě, autoškolu lze platit taktéž na měsíční splátky.

Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články