PRÁCE 🧰

Druhy autoškol a jejich zaměření v ČR

10. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Autoškola je věc, kterou už má spousta z nás za sebou. Dobrá autoškola v nás nenechává jen vzpomínky na naše řidičské začátky, ale také si zní odnášíme naše řidičské návyky. Proto je výběr autoškoly velmi důležitý. Jenže jak takovou autoškolu vybrat?

Rozdělení a zaměření autoškol v Česku

Autoškol je na výběr nespočet, důležité je se tedy podívat na hodnocení nebo se poptat svých blízkých. Občas ale klasická autoškola nevyhovuje naším potřebám. Z čeho máme tedy na výběr? Druhů je hned několik a podíváme se na ně.

Autoškola na automat

Prvním druhem je kurz, který poskytuje většina autoškol. Tím je autoškola na „automat“. Jak už nám název napovídá, tak se zde vyučuje řízení vozidla s automatickou převodovkou. Tento kurz je především pro lidi, kteří se necítí na vstřebávání více podnětů najednou. Myšleno je tím to, že studentům zde odpadá starost s řazením a mohou se věnovat na 100 % provozu a okolí. Nevýhodou autoškoly na automatickou převodovku je podmínka a omezení které budete mít uvedené v řidičském průkazu. Po tomto kurzu totiž nemůžete řídit ostatní auta s manuální převodovkou.

Autoškola pro ženy

Dalším možností je autoškola pro ženy. Úkolem této autoškoly je nevyplašit něžné pohlaví od řízení automobilu. Kurzy jsou tak často vedeny ženou, a pro ulehčení je zde občas používáno vozidlo s automatickou převodovkou. Autoškola je od začátku vedena individuálně a pečlivě s každou ženou, která zde nastoupí.

Autoškola v angličtině

Na své si přijdou i cizinci, pro které autoškoly připravují a vedou kurzy v anglickém jazyce. Od normální autoškoly se však ale příliš neliší. Důraz se zde hlavně klade na vysvětlení všech předpisů.

Autoškola pro handicapované

Poslední se rozmanitých možností je autoškola pro handicapované. Pro skupinu handicapovaných je možnost řídit automobil velmi důležitá. Proto se najde i pár autoškol, které právě nabízejí i tuto možnost a vlastní speciálně upravený vůz pro handicapované. Dále je tu pak výpomoc různých organizací, které vám mohou upravený automobil po domluvě zapůjčit.

Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články