PRÁCE 🧰

MS v hokeji: Jaká místa v Ostravě nesmíte minout?

14. 5. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Vyrazili jste do Ostravy za hokejovou euforií a chcete si užít nejen napínavé zápasy na ledě, ale i prozkoumat krásy a památky tohoto dynamického města? Pak jste na správném místě! Připravili jsme pro vás tipy na výlety, které zaručeně obohatí váš pobyt v Ostravě a stanou se nezapomenutelným zážitkem.

V Ostravě na skok? Tahle místa nesmíte minout

Dolní Vítkovice: Industriální srdce s moderním duchem

Nedaleko Ostrava arény se nachází soubor tří na sebe navazujících celků - dolu, koksovny a vysokopecního provozu - se pyšní přezdívkou "Ostravské Hradčany". Oblast je zapsána na seznamu Evropského kulturního dědictví a okouzlí vás svou majestátní industriální krásou. Areál Dolní oblasti Vítkovice je národní kulturní památkou, která vás uchvátí svou unikátní industriální atmosférou. Projděte se po rozsáhlém areálu bývalých Vítkovických železáren a obdivujte impozantní stavby, které svědčí o bohaté průmyslové historii Ostravy. Doporučujeme návštěvu vysokopecního okruhu, Bolt Tower s panoramatickým výhledem a nebo objevte fascinující svět vědy a techniky hravou a interaktivní formou.

Doprava: Z Ostrava Arény nastoupíte na tramvaj číslo 2 na zastávce "Sport Aréna". Dolní Vítkovice se nachází poblíž zastávek "Dolní Vítkovice" a "Dolní Vítkovice Hlubina".

Dolní Vítkovice: Industriální srdce s moderním duchem

Za romantickým výhledem na haldu Ema

Hledáte romantickou vyhlídku s dechberoucím výhledem na Ostravu a okolní krajinu? Pak se vydejte na haldu Ema, lidskou činností vytvořený kopec, který se stal populární turistickou destinací. Halda Ema je ikonický kuželovitý kopec s výškou 315 metrů. Z vrcholu haldy se vám naskytne úchvatný panoramatický výhled na město, Beskydy, Jeseníky, Moravskou bránu a dokonce i do Polska. Halda Ema je nejen krásná, ale i fascinující z geologického hlediska. V jejím nitru stále probíhá proces prohořívání, čímž se halda stává domovem vzácných nerostů a vytváří jedinečné mikroklima.

K haldě se dostanete od ostravského výstaviště Černá louka (přesněji pak od Sýkorova mostu) nebo od zoo po žluté turistické značce. 

Za romantickým výhledem na haldu Ema

Za poznáním historie - Nové radnice

Nezapomeňte navštívit Novou radnici, majestátní dominantu Ostravy. Nová radnice je jednou z nejznámějších staveb v Ostravě a chlubí se s 85,6 metrů vysokou věží, která je nejvyšší radniční věží v České republice. Z vyhlídkové terasy se vám naskytne úžasný výhled na celé město. V interiéru radnice si prohlédněte bohatě zdobené prostory mramorem a mahagonem a nezapomeňte na unikátní páternoster – jeden z posledních v Ostravě.

Za poznáním historie - Nové radnice

Za hornickou atmosférou na Landek

Landek je zalesněný kopec s bohatou historií a národní přírodní památkou. Navštivte Hornické muzeum, které zahrnuje i Důl Anselm, nejstarší důl na Ostravsku a pokochejte se landeckou Venuší. Projděte se po naučné stezce a užijte si krásu okolní přírody.

Upustit páru na "Ostravskou náplavku"

Hledáte zábavu a autentickou atmosféru Ostravy bez otravných turistů a agresivních cizinců? Pak zapomeňte na Stodolní a vydejte se raději na "Ostravskou náplavku"! Jedná se o oblast s novými podniky poblíž Sýkorova mostu a stává se hitem mezi ostravskou mládeží a nabízí ideální místo pro posezení s přáteli, drink a poznávání nových lidí.

Upustit páru na "Ostravskou náplavku"

A to je jen malý výčet toho, co Ostrava nabízí! Projděte se po historickém centru, navštivte některé z muzeí, galerií a divadel. Ostrava vás zaručeně okouzlí svou industriální atmosférou, kulturní bohatostí a srdečností místních obyvatel.

Zdroj info: Ostrava.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články