PRÁCE 🧰

Zažijte Ostravu jinak! Co během návštěvy Ostravy vidět a zažít?

17. 5. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Mistrovství světa v ledním hokeji je v plném proudu. Pokud se chystáte do Ostravy během hokejových utkání, nezapomeňte si kromě hokejových zápasů naplánovat i prohlídku města.

3 dny v Ostravě: Co během nich vidět a zažít?

Plánujete během mistrovství světa v hokeji navštívit toto krásné město a užít si nejen napínavé zápasy, ale i jeho bohatou historii a kulturu? Ostrava je město, které nabízí mnoho zajímavých míst a aktivit pro všechny typy zájmů.

Masarykovo náměstí a Dolní oblast Vítkovice

Pokud zrovna není hrací den, můžete ráno v Ostravě započít v jedné z kaváren na Masarykově náměstí, v srdci Ostravy, kde se nachází historická radnice a morový sloup (v období května také navíc i Máje). Navštivte také Slezskoostravský hrad, impozantní památku s panoramatickým výhledem na město. Po obědě se vydejte do Dolní oblasti Vítkovice, industriální památky zapsané na seznamu UNESCO. Projděte se po unikátních vysokých pecích, kde se dozvíte o historii průmyslu v Ostravě a užijete si interaktivní expozice. O vysokopecním okruhu si můžete více přečíst v našem dalším článku.

Malá Kodaň – Ostravská náplavka

Už jste si někdy přáli prožít atmosféru Kodaně, ale cesta do Dánska se vám zdá příliš vzdálená? Nebojte se, kousek Kodaně se skrývá i v centru Ostravy. Malá Kodaň, vznikla jako projekt skupiny architektů, kteří se inspirovali krásou a životním stylem hlavního města Dánska. Malá Kodaň se rychle stala fenoménem a magnetem pro všechny, kteří si chtějí užít tuto jedinečnou atmosféru. Po rušném dni si dopřejte klidný odpočinek na břehu řeky Ostravice. Uspořádejte si piknik s přáteli, užijte si slunce na lavičce, nebo se projděte po nábřeží a kochejte se krásou okolní scenérie.

Landek Park

Vydat se můžete také do Landek Parku, bývalého dolu Anselm, který se dnes proměnil v unikátní turistickou atrakci. Projděte se po hornických stezkách a navštivte Landeckou šachtu, která se sestává z čtvrt kilometru dlouhé chodby. Zajímavostí tohoto dolu bylo to, že se k přesunu uhlí používali koně. Historické prameny dokládají, že na Landeku se koňská doprava používala již od roku 1850. Tato tradice trvala téměř sto let, až do roku 1945, kdy byl na nynější lokalitě Důl Bezruč vytažen poslední kůň.

Zdroj info: Ostrava.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články