PRÁCE 🧰

Mazací plán Castrol

1. 1. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat olej Mazací plány Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Jednou z nejpopulárnějších a nejprogresivnějších značek maziv na evropském trhu, je firma Castrol. Ta má dlouhou historii, spoustu zkušeností a nebojí se investovat obří částky do vývoje.

Mazací plán Castrol

Historie firmy se začala psát už v roce 1899, kdy ji pod jménem CC Wakefield & Company založil Charles Wakefield a byla zaměřena na prodej maziv pro vlakovou dopravu a strojírenství. Netrvalo to dlouho a Wakefielda zaujaly závodní auta a první letadla - obojí novinka té doby. Jenže v těchto oblastech byly na oleje kladeny dost náročné požadavky - musejí fungovat jak za studena, tak i při vysokých provozních teplotách motoru. Trocha bádání ukázala, že stačí přimíchat trochu ricinového oleje a mazivo mělo potřebné vlastnosti. Pojmenovali ho "Castrol".

Wakefield hodně dbal na marketing a firma začala ve velkém sponzorovat automobilové i letecké soutěže, kde mohutně propagovala právě svůj produkt Castrol. Postupem času byla známa spíš pod tímto názvem, takže se přejmenovala na "Castrol Ltd.". Roku 1966 byla zakoupena The Burmah Oil Company a v roce 2000 pak tenhle celek koupil známý gigant - skupina BP.

Nabídka motorových olejů značky Castrol

Pokud důvěřujete firmě Castrol, pak mají docela propracovaný mazací plán na svém webu. Stačí si najít svůj vůz a dostanete se k nabídce vhodných produktů. Jen pro zajímavost - firma myslí i na majitele starých škodovek 105!

Co stojí za pozornost?

Castrol Magnatec Stop-Start

Olej, který byl vytvořen speciálně pro dnešní motory, které jsou namáhány provozem ve městech, kde často stop-start systém vypíná agregát, aby ho za pár sekund znovu nastartoval. Společně s častým chodem na volnoběh a rozjížděním tím dochází ke zvýšenému opotřebení a tvorbě malých kovových částic, způsobujících opotřebení. Technologie Dualock využívá ochranných molekul, které do sebe zapadají a tvoří tak jakousi ochrannou vrstvu. To má za následek snížení opotřebení až o 50 %, společně s úsporou paliva.

Castrol Edge Supercar

Tento produkt je zaměřený na maximální výkon. Však se taky Castrol chlubí, že je využívá i Renault F1® Team. Mazivo je důsledně zaměřeno především na snížení tření, které má na svědomí ztráty výkonu a tvorbu tepla. Díky technologii Fluid Titanium lze právě u tření údajně dosáhnout až 20% redukce. 

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články